Yağlı Balıklar Vücuttaki İltihabı Azaltıyor |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlı Balıklar Vücuttaki İltihabı AzaltıyorYağlı balıklar vücuttaki iltihabı azaltıyor -------------------------------------------------------------------------------- Harward Üniversitesi ve Brigham Üniversitesi bilim adamları, O****-3 yağ asidi içeren somon ve uskumru gibi yağlı balıkların, vücuttaki iltihaba karşı savaştığını belirtti ![]() Araştırmanın bulguları, 'Journal of Experimental Medicine' adlı dergide yayımlandı ![]() Bilim adamları, insan vücudunda bulunan ve 'resolvin' adı verilen yağların iltihapla savaştığını, bunların da yağlı balıklardaki yağ asitlerinden sağlandığını belirtti ![]() Bilim adamlarına göre, bu yağlar, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde de büyük önem taşıyor ![]() Bu yağların, vücuttaki iltihap hücrelerinin, iltihaplı bölgede toplanmasının önüne geçtiklerini anlatan bilim adamları, aspirin kullanımının da 'resolvin' adı verilen iltihapla savaşan yağların artmasına katkı sağladığını açıkladı ![]() Araştırmayı yapan grupta yer alan Dr Charhes Serhan, bu bulguların O****-3 içeren balık türlerinin tüketimini teşvik ettiğini de belirtti![]() |
|
|
|