![]() |
Varoluşçu Psikoloji |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Varoluşçu PsikolojiVaroluşçuluk Varoluşculuk öğretisine göre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayvanlar çevrelerinin farkındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan kendinden kaçmak için basmakalıp dünyaya sığınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varoluşçulara göre insan ve içinde bulunduğu dünya tek bir bütündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varoluşçu psikoloji davranışların nedenlerini açıklamak yerine ![]() ![]() ![]() ![]() Varoluşçu psikoterapide tutum şöyledir: (1) İnsan sorununu üstlenebildiği kadar güvenli ve dolayısıyla özgürdür ![]() ![]() ![]() 1-Tüm mesele karar verebilmek ise neden sigarayı bırakmaya karar veren insanların çoğu bırakamamakta hatta belki e bu karardan sonra içtikleri sigara sayısı sigarayı bırakamamaktan dolayı artmaktadır ![]() 2- Varoluşçu bir psikoterapist danışanına karar vermeyi tavsiye ettiğinde ya danışan "gördüğünüz gibi sosyal fobi ve depresyondan kurtulmaya karar verdiğim için burada terapiye devam ediyorum ama karar vermek yetmediği için hala sorunlarımdan kurtulamadım" derse varoluşçu arkadaşlar ne cevap veriyorlar acaba doğrusu çok merak ettim ![]() ![]() (2) Varoluşçu yaklaşımda öfkelenecek bir durum meydana gelmişse öfaaai yaşamalıyız ![]() ![]() ![]() (3) Varoluşçu görüşe göre insan mantıklı düşünceyle anlaşılamaz ![]() ![]() ![]() (4) Varoluşçulara göre ölüm korkusu bir insanda varsa bu insan yaşamayı beceremiyor demektir ![]() Varoluşçu Psikoterapiler İnsan beyninin çalışma prensipleri ile ilgili son yıllarda ilginç çalışmalar var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıdaki cümlelerimin konu ile bağlantısı olmadığını düşünen okuyucular olabilir ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varoluşçuluk öğretisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varoluşçuluk öğretisine göre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varoluşçulara göre insan davranışları doğadaki diğer fiziksel olaylar gibi değerlendirilemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte varoluşçu felsefeden yola çıkan bilim adamları insanı anlamak için toptan psikiyatriyi reddeden anti psikiyatri anlayışlarına da kaynaklık etmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tedavi programında kişi hekimi ile eşit şartlar altında kendini anlamaya çalışır ![]() ![]() Varoluşçu psikoterapistler arasından Victor Frankl'ın görüşlerine ve eklektik tarzına bakmakta yarar vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her hasta farklıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|