Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alip, elestiri, verebilme

Elestiri Alip Verebilme

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elestiri Alip Verebilme

Elestiri Alip Verebilme
Elestiri, insanimizin "ocu" gibi korktugu bir olgudur Olumsuz elestirilerimizi genelde insanlarin arkasindan konusarak yapar, elestirildigimizde de karsimizdakini dusman biliriz
[size="2">Oscar Wilde'nin sevdigim bir sozu vardir Der ki :"][/size]
  • Elestirildigimizde, tipik olarak ya elestiriyi reddederiz ya kendimizi savunuruz ya da saldiriya geceriz
  • Elestiri karsisinda hangi tutumu benimsediginizi tespit ediniz
  • Karsi tarafi koseye sikistirmayiniz Bir sey elde edemezsiniz yalnizca iletisimi kesersiniz Elestirirken, suclayici ifadeler yerine karsi tarafa isbirligi oneren bir dil kullanin Ornek: "Raporunuzu begenmedim ancak size yardimci olmak istiyorum, ne dersiniz?
  • Elestirilerinizi uzum yemek icin yapiniz, bagci dovmek icin degil
  • Elestirildiginizde, hemen sinirlenmeyiniz Karsi tarafinda istegi –belki de- budur
  • Elestiri karsisinda, kendinizi savunmak ya da saldiriya gecmek zorunda degilsiniz
  • Elestiriyi duydugunuzu gostererek, tartismanizi problem uzerinde tutmayi basarabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com