09-06-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alfa Hali
1- Gözlerin yumulması için konsantre olmak
Rahat bir şekilde oturup yerleşin ve önünüzdeki noktaya bakışlarınızı yöneltin Bu noktaya dikkatle bakın Bu noktanın bütün ayrıntılarını gözden geçirerek bakın 
Az sonra gözlerinizi kapayacaksınız Ve kaparken bir anlık gevşeme hissedeceksiniz Bu gevşeme üzerine konsantre olun ve onu uzatmaya çalışın
Şimdi gözlerinizi kapayın  Gevşeyin 
Şimdi açın  Hissettiğiniz gevşeme hali alfa dalgasının başlangıcıydı Şimdi bunu geliştireceğiz
Noktamıza yeniden sabit olarak bakın Onu bütün ayrıntıları ile eleştiren bir gözle inceleyin 
Şimdi kapayın gözlerinizi  Bütün vücudunuzun gevşediğini hissedin ve göz kapaklarınızın çevresindeki küçük kasları gevşeterek, bunu derinleştirin 
Şimdi açın gözlerinizi  Çok dikkatli olun  Sanki bir an bakmazsanız o nokta kaçıp gidecekmiş gibi düşünün  Onu izleyin 
Gözlerinizi yumun  Göz kapaklarınızın çevresindeki küçük kasları, dilinizdeki, çenenizdeki, yüzünüzdeki bütün kasları iyice gevşetin Bu gevşeme durumunun bütün bedeninizi kaplamasına izin verin 
Şimdi gözlerinizi açın
Bu gevşeme ve rahatlama durumunu sürdürmek için gözlerinizi tekrar kapatmak isteyeceksiniz Tam tersine, dikkatli, özellikle çok dikkatli olun
Gözlerinizi o noktaya iyice sabitleyin Zihninizin kayıp gitmesine izin vermeyin Sadece bu nokta üzerine konsantre olun 
Şimdi gözlerinizi yumun Alfa dalgasını hissedin ve bunu uzatın  Gözlerinizin çevresindeki kasları iyice gevşetin  Bir yumuşama dalgası tüm bedeninizi kaplıyor 
Gözlerinizi açın Son bir kez baştan alacağız Önünüzdeki noktaya tekrar iyice konsantre olun Onu izleyin 
Şimdi kapayın gözlerinizi Gözlerinizi çevreleyen küçük kasları gevşetin Bu gevşeme vücudunuzda ağır ağır dalgalanıyor 
Şimdi çalışmamızın bitimine kadar gözlerinizi kapalı tutun Eğer açmak ihtiyacını duyarsanız açabilirsiniz Esnemek, aksırmak, iç çekmek, kaşınmak veya kıpırdamak istiyorsanız onları da yapabilirsiniz
2- Solunum
Gözleriniz hala kapalı
Şimdi birkaç kez derin solunum yapın Ağır ağır ve derince solunum yapın 
Güzel  Şimdi sizi çevreleyen havanın bir sıvı olduğunu ve soluk alırken ciğerlerinize aktığını düşünün Yavaşça nefes alın ve nefesinizi tutun 
Gerilmeyi hissedin ve bu durumu koruyun  Şimdi soluğunuzu yavaşça bırakın 
Soluğunuzu verdikçe her yerinizi kaplayan gevşeme durumunu hissedin  Ve yavaş bir şekilde bırakın
Her soluk verişte daha çok gevşediğinizi hissediyorsunuz  Bu alıştırmaya kendi temponuzla devam edin Soluk aldıktan sonra bütün gerilmeleri hissedin Sonra tüm bu gerilimleri tamamen yok ederek nefesinizi verin  Gevşemeyi, gerilimin yerini alan derin huzuru hissedin 
Gitgide gevşiyorsunuz ve soluk alıp verdikçe bilinciniz kendi içinize, enerjinizin ve düşüncenizin fışkırdığı kaynağa dönüyor 
Şimdi solunumunuzu kendi akışına bırakın 
Kendinizi içinizden hissedin Ağır ağır, düzenli bir şekilde nefes alıp veriyorsunuz  Bu düzenli soluk sizi beşikteymiş gibi ağır ağır sallıyor, sakinleştiriyor 
İçiniz huzurla doluyor ve kendinizi çok rahatlamış hissediyorsunuz
3- Güzel Bir Manzara
Bilincinizi içeriye kaydırmaya devam edin Alfa ritminizin büyümesine yardım etmek için aklınıza gelen en hoş ve en rahatlatıcı olayı zihninizde canlandırın 
Dilerseniz, ılık bir bahar gününde bir göl kıyısında ya da kırlık bir yerde olduğunuzu hayal edebilirsiniz 
Bu olayın her duygusunu, her ayrıntısını zihninizde canlandırın  Renkleri görün, sesleri duyun, hisleri yakalayın  Bugüne kadar hiç tatmadığınız hoş bir huzur ve rahatlık içindesiniz 
Gevşeyin  Gevşeyin  Gevşeyin 
Şimdi enerji ve düşüncenizin kaynağı ile tam bir uyum içindesiniz Uykunun kıyısındasınız  Gevşeyin 
Gevşiyorum  Gevşiyorum  Diye düşünün 
Her gevşiyorum diye düşündüğünüz zaman bedeniniz, zihniniz, benliğiniz gevşiyor Ve gevşemek sizin için artık çok kolay 
Şimdi vücudunuz derin gevşeme durumunda otomatik olarak bulunuyor 
Gevşeyin  Gevşeyin  Gevşeyin 
4- Olumlu Telkinler
Şimdi şu ifadeleri kendi kendinize tekrar edin ve içinize işlemesine izin verin: 
Bedenimi hissediyorum  Onu tamamen bırakıyorum  Gevşemeyi sağlayacak imgeleri ve olumlu düşünceleri kolaylıkla yaratıyorum 
Her seferinde daha kolay ve daha derin biçimde gevşiyorum 
Kendimi çok sakin ve rahat hissediyorum 
Her gün, her yönden daha iyiye gidiyorum 
Kendime güveniyorum  Başkalarına ve hayata güveniyorum 
Belleğim güçleniyor ve zihnim her yönüyle çok iyi çalışıyor 
5- Kontrolün Tekrar Ele Alınması
Bu alfa durumunu yavaş yavaş terk etmeye hazırlanın
Bu gevşeme durumundan çıkarken başınız, boynunuz, enseniz tamamen gevşemiş olacak
Bütün vücudunuz çok iyi durumda olacak Görme duyunuz çok net ve keskin olacak Birazdan gözlerinizi açarken tüm vücudunuzun çok iyi durumda olduğunu ve özellikle başınızın, boynunuzun ve ensenizin tamamen gevşemiş olduğunu hissedeceksiniz
Şimdi ayak parmaklarınızı oynatın Bacak kaslarınızı hareket ettirin
Çenenizi oynatın Yavaşça yumruklarınızı sıkın Derince nefes alın Gerinin 
Gözlerinizi açın Tamamen uyandınız Görüş netliğiniz artmış durumda Kendinizi çok iyi hissediyorsunuz Kendinizi çok diri hissediyorsunuz Özbenliğinizle, insanlarla uyum halindesiniz Enerji dolusunuz  
Alıntı
|
|
|