![]() |
Köprü İnşaa Etmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köprü İnşaa EtmekBir zamanlar yan yana çiftliklerde yaşayan 2 kardeş anlaşmazlığa düşerler ![]() 40 yıl yan yana yaşayan, makineleri paylaşan ve iş bölümü yapan kardeşler için bu ciddi bir durumdur ![]() İşler gittikçe sarpa sardı ve sonunda karşılıklı kötü sözler sarf edilmeye başlandı ve nihayetinde haftalarca sessizlik takip etti ![]() Bir sabah John´un kapısı calindi ![]() alet kutusu ile bir marangoz buldu ![]() dedi ![]() ![]() ![]() "Evet" der büyük kardeş, "Senin için bir işim var ![]() Çiftlikteki çayın arkasına bak ![]() Orada komşum var ama aslında o küçük kardeşim ![]() Geçen hafta aramızda bir çayır vardı ama o buldozerini nehrin yönü değiştiren kapaklarını açtı ve sular bastı… çayırlar artık su doldu ![]() Şimdi aramızda bir su birikintisi bir nehir (çay) var ![]() Bunu bana rağmen yapmış olabilir ama ben daha iyisini yapacağım ![]() Şurada gördüğün kereste yığını var ya, Senden bunlarla 2,5 metrelik bir çit inşa etmeni istiyorum ![]() ![]() Marangoz, "Sanırım durumu anladım ![]() edecek bir is çıkartacağımı sanıyorum ![]() ![]() Büyük kardeşin araç gereç için kasabaya gitmesi gerekir ve malzemeyi getirdikten sonra günün geri kalan kısmında çiftlikten uzaklaşır ![]() Marangoz bütün gün ölçümler ve diğer işlerle uğraşır ve isini bitirir ![]() ![]() Ortada çit falan yoktur ![]() ![]() diğer tarafına bir köprü ![]() ![]() O da ne … John, komşu küçük kardeşinin kollarını açarak köprüden geldiğini görür ![]() "Sen ne iyi bir dostsun ki tüm yaptıklarıma rağmen bu köprüyü inşa ettin" ![]() İki kardeş köprünün ortasında buluşur ve birbirlerinin elini tutarlar… Arkalarına baktıklarında marangozun alet çantasını alıp gitmeye hazırlandığını görürler ![]() "Hayır, bekle!" Birkaç gün daha kal ![]() ![]() "Kalmak isterdim" der marangoz… ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|