![]() |
Sevgisizlik Şiddete Götürüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgisizlik Şiddete GötürüyorSevgisizlik çocuğu şiddete sürüklüyor Çocukluk döneminde sevgi görmeyen üstelik dayak ile tanışan çocuk gelecekte saldırgan davranışlar göstererek çevresine şiddet uyguluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sevginizi göstermekten çekinmeyin Uzmanlar eğitimin ailede başladığına dikkat çekerek, çocuğa huzurlu bir ev ortamı yaratmanın önemi üzerinde duruyor ![]() ![]() ![]() ![]() Çevresine baskı uyguluyor Çocukluk döneminde dayak yiyerek büyüyen insanların saldırgan olduğu ve evlilik döneminde eşlerini dövme eğilimine girdiklerini belirten Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yusuf Çağlayan ise kendisine karşı uygulanan fiziksel şiddeti, sorunları çözme yöntemi olarak algılayan çocuğun, yetişkinlik döneminde dayak olaylarını taklit ettiğini belirtiyor ![]() ![]() ![]() Yapılması istenmeyen davranışa karşı sabır ve anlayış gösterilmediği durumlarda ortaya çıkan dayak, kesinlikle çözüm aracı değildir ![]() ![]() Çevrenin de etkisi var Çocukların saldırgan olmasına zemin hazırlayan bir başka neden ise çevre… Akrabalar ve eve gelen giden kişiler, çocuğun arkadaşları, bulunduğu yuva veya okul ortamı da bu davranışların gelişmesinde çok önemlidir ![]() ![]() Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Anne Baba Eğitimi'' isimli kitapta, çocuklardaki saldırgan davranışların nedenleri anlatılarak, ailelere çözüm önerilerinde bulunulmuş ![]() ![]() Çocuğunuzu spora teşvik edin -Çocuğa saldırgan davranışların dezavantajlarını gösterin ![]() ![]() -Çocuğunu olumlu davranışlarını pekiştirin ![]() -Sportif faaliyetlerde bulunmasına ve belirli süre dışarıda oynamasına izin verin ![]() ![]() -Kızgınlıktan kurtulması için alternatifler bulun ![]() -Çocuğunuzun gelişim dönemlerini ve bu dönemdeki ihtiyaçlarını iyi bilerek, yerine getirin ![]() -Anne-baba olarak saldırgan davranışlar karşısında sakin davranın,sert duygusal tepkiler yerine ben dilini kullanarak ''Böyle davrandığın için üzüldüm'' gibi cümleler kurun ![]() -Çocuğa şiddet içeren televizyon programları izletmeyin ![]() |
![]() |
![]() |
|