|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ailelerine, çocukların, eğitime, muhtaç, psikolojik, sunulacak, yardım, özel |
![]() |
Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Ailelerine Sunulacak Psikolojik Yardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özel Eğitime Muhtaç Çocukların Ailelerine Sunulacak Psikolojik YardımOzel egitimde anababanin egitime katkisi cok onemlidir ![]() okulla iliskilerini artirmali ogretmenlerle sik sik gorusmeli programin uygun kisimlarini evde calismalidir ![]() Ozurlu cocuklarla ilgili yasal duzenlemeler ornegin hangi kurumlara gidecekleri, cesitli yas donemlerinde hangi egitim kurumlarindan yararlanabilecekler gibi konular ailelere bildirilmelidir ![]() Ozurlu cocuklarin ana babalarinin cevreden aldiklari destekler soyle ozetlenebilir: aile ici destekler ![]() doktor egitimci ve psikolog tarafindan verilen destekler ![]() medya, devlet hizmetleri egitim sistemi ve okullar araciligi ile saglanan destekler ![]() kulturun ekonominin ve dinin sagladigi destekler ![]() Ergenlikte cocuga, bagimsiz yasam arkadas iliskileri, kabul gorme ve ergenin kendini oldugu gibi kabul etmesine donuk psikolojik yardimlar gereklidir ![]() Ailelerin arkadasliga, dostluga, yalniz olmadiklarini hissetmeye, kisacaduygusal destege ihtiyaclari vardir ![]() ![]() Bu gruplar ana babalarin birbirlerine duygusal ve sosyal yonden yaklasmalarina yalniz olamdiklarini farketmelerine yardimci olur ![]() Boylece depresyon ve karamsarlik duygulari yerini, basarma, kendine guven ve baskalarina yardim etmenin getirdigi tatmin duygularina birakir ![]() Bunun sonucunda ailenin yasadigi kaygi duzeyinde belirgin azalma olur ![]() Aileleri gelecekle ilgili planlar yapmaya gudulemek, kendileri ve cocuklari icin bir gelecek oldugunu hissettirmek, psikolojik danisma gruplarinin temel amacidir ![]() </SPAN> |
![]() |
![]() |
|