|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balıkların, beslenme, bilgileri, diyet, pişirilmesi |
Beslenme Ve Diyet - Beslenme Bilgileri -Balıkların Pişirilmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beslenme Ve Diyet - Beslenme Bilgileri -Balıkların PişirilmesiBalıkların Pişirilmesi Suda Haşlama: Yağsız balıklar suda pişirilir Balık yeterince kaynatılarak iç kısımların pişmesi sağlanmalıdır Böylece kolay sindirilir![]() Izgara: Izgara etlerdeki avantajlar, ızgara balıklar için de aynıdır Izgarada balığın piştiği, silkeleyince kılçıklarından ayrılmasıyla anlaşılır Balıklar ızgaraya konmadan üzerlerine zeytinyağı sürmelidir![]() Kızartma: Bir tepsi içerisinde balık fırına sürülür Yalnız tepsiye biraz beyaz şarap ve biraz da yağ tercihan ayçiçek veya zeytinyağı) konur Tereyağ konulmamalıdır, zira sıcakta yanar![]() |
|
|
|