![]() |
Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim?bebeginiz henüz hazır değilken, tuvalet eğitimine başlamanız, bebeğin duygusal gelişimini olumsuz etkiler ![]() tuvalet eğitimine bireysel farklılıklarıda dikkate alarak 2 yasında baslayın ![]() tuvalet eğitimine baslarken bebeğinizin rahatça oturabileceği, görüntüsü güzel bir oturak ve ya alafranga tuvaletler için adaptör edinin ![]() tuvalete oturturdugunuz bebeginizin basında mutlaka bulunun ve tuvalet hakkında konusun ![]() bebeginiz cişini ve ya kakasını oturaga yaptıgında ''aferin'' diyerek, onu alkıslayın ![]() ![]() saglıklı bir sekilde tuvalet kontrolünü kazanan bebek, saglıklı bir kişilik gelişimi için önemli bir basamagı atlamıs demektir ![]() bebeginize tuvalet ihtiyacını sorun ![]() ![]() ![]() aşagıda ki sorulara evet cevabını veriyorsanız bebeginiz tuvalet eğitimine hazırdır: *bebeginiz bir kac saat kuru kalabiliyormu? *çişini az az sık sık yapmak yerine seyrek daha fazla miktarda yapıyormu? *kısa bir uykudan sonra kuru kalabiliyormu? *çişi geldiğinde bunu yüz ifadesi ya da vücut duruşu ile ifade edebiliyormu? *bebeğiniz altı ıslak ve ya kirli oldugu zaman rahatsız oluyormu? *bebeginiz ona söylediğiniz basit bir işi yerine getirebiliyormu? (örneğin ''topunu bana ver'' dediğinizde topu size veriyormu?) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim?1- tuvalet eğitimine 2 yasında baslayın 2- çocugunuza tuvaletini yapabileceği bir yer hazırlayın ![]() 3-çocuğunuza tuvaletini oturaga yapcagını anlatın ![]() 4- çocuğunuza tuvaleti olup olmadıgını sorun ![]() 5- çocuğunuza tuvalette kolay cıkarıp giyebileceği giysiler giydirin ![]() 6- çocuğunuzu tuvaleti varsa oturağa oturtun ![]() 7- çocuk tuvaletini yapmak istemediğinde dha sonra tekrar deneyin ![]() 8- çocuğunuzu başlangıçta 35-40 dakikada bir oturağa oturtun ![]() 9-çocuğunuz tuvaletini oturaga yaptığında ''aferin'' diyerek onu ödüllendirin ![]() 10- çocuğunuz tuvaletini yaptıktan sonra tuvalet temizliğine yardım edin ![]() 11- çocugunuzun tuvalet eğitimi sırasında sabırlı ve sakin davranın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim?benim bir çocuğum var ve bunların acemilikte hepsini denedim tutmadı sonrası bir kere altına yapmıştı ve o kızkınlıkla çocuğa bir bağırmışım o gün bügün bir daha bez almadım haa bu ara çocuk 1 ![]() ![]() BENDERİMKİ ÇOCUK ÇOCUKTUR birde derimki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER |
![]() |
![]() |
|