![]() |
Ayurvedik Test |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayurvedik TestAşağıdaki sorular, beden tipinizi öğrenmek için kesin olmasa da büyük ölçüde fikir verecektir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu testi yaparken belirsizlik hissettiyseniz, kendinizi hiçbir kategoriye oturtamıyorsanız, sizde, Vata özellikleri ön plandadır ![]() Puanlama Bu madde bana çok uyuyor: 5 puan Bu madde bana uyuyor: 4 puan Bu madde bana bazen uyuyor: 3 puan Bu madde bana nadiren uyar: 2 puan Bu madde bana uymaz: 1 puan Bu maddenin benimle hiçbir ilgisi yoktur: 0 puan Değerlendirme Puanlamanın sonucunda tek doşha tipli olanların (Vata, Pitta, Kapha) puanlarının diğer doşha tipi puanlarına göre oldukça yüksek olması söz konusudur ![]() ![]() ![]() Vata - Pitta'da, Vata özellikleri daha fazladır, ancak Pitta da belirgindir ![]() Pitta - Vata'daysa Pitta özellikleri daha fazla, ancak Vata da belirgindir ![]() Dikkat edilmesi gereken, bu testi yapan iki kişinin birinde, örneğin Vata: 85, Pitta: 65, Kapha: 55 bulunursa, bu kişinin beden tipi Vata olarak nitelendirilir ![]() İkinci bir kişide ise Vata: 45, Pitta: 60, Kapha: 45 bulunmuşsa bu kişide Pitta özellikleri ön plandadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Ayurveda hekimi için, doşha'ların keskinlik düzeyi ve kuvveti tedavide büyük önem taşımaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Vata Beden Tipi Yeni şeyleri her zaman çabuk öğrenirim ![]() İyi ezberleyemem, ezberlersem bile hafızam kuvvetli değildir, kolay unuturum ![]() Karar vermekte zorlanırım ![]() İşimi ve faaliyetlerimi genelde büyük bir hevesle yaparım ![]() Kolay endişelenir ve sıkıntıya düşerim ![]() Doğal yapım çok kuvvetli ve hayat doludur ![]() Hızlı konuşurum ve arkadaşlarım benim konuşkan olduğumu söylerler ![]() Ruh halim çok kolay değişir ve biraz duygusalımdır ![]() Zihnim çok aktiftir, hatta bazen hiç durmaz, aynı zamanda çok yaratıcıyımdır ![]() Kolay öğrenir ve kolay unuturum ![]() Soğuk havaya dayanıksızım, sevmem ![]() Cildim özellikle kışın kuruma eğilimindedir ![]() Genelde ince bir vücut yapım vardır ![]() Kolay kilo almam ![]() Yürüdüğüm zamanki karakteristik özelliğim hızlı ve çabuktur ![]() Gaza eğilimim vardır ve kolay kabız olurum ![]() Genelde uykuya zor dalarım, gece uykum hafiftir ![]() Kendi kendime bırakıldığım zaman, yemek ve uyku alışkanlıklarım düzensizdir ![]() Hareketlerim hızlı ve aktiftir, enerji birdenbire patlak verir ![]() Kolay heyecanlanırım ![]() Genelde ellerim ve ayaklarım soğuktur ![]() Pitta Beden Tipi İradem çok kuvvetlidir, bir dereceye kadar güçlüyümdür ![]() Bir çok insana göre sıcak hava beni daha çok rahatsız eder veya yorgun düşerim ![]() Her zaman belli etmesem bile kolay kızar, öfkelenirim ![]() Faaliyetlerimde aşırı derecede titiz ve düzenliyimdir ![]() Kolay sabırsızlanırım ![]() Çok iştahlıyımdır, kendimi engellemezsem çok miktarda yiyebilirim ![]() Kendimi çok etkili ve yeterli bulurum ![]() Başkalarının soğuk bulduğu mekanlar bana sıcak gelir ![]() Kolay öfkelenir ama sonra çabuk sakinleşirim ![]() Ayrıntılarda çok titizimdir ![]() Bunlardan biri veya birkaçı benim saç yapıma uyar ![]() ![]() ![]() Pek çok insan beni inatçı olarak kabul eder ![]() Eğer bir öğünü kaçırırsam veya yemek saatini geçirirsem rahatsız olurum ![]() Dondurma gibi soğuk yiyecek ve içecekleri çok severim ![]() Meydan okumak hoşuma gider ve bir şey istediğim zaman onu elde etmek için çok azimliyimdir ![]() Acılı ve baharatlı yiyecekler bana dokunur ![]() Anlaşmazlıklarda olmam gerektiği kadar hoşgörülü değilimdir ![]() Hem başkalarını, hem de kendimi eleştiririm ![]() Bağırsaklarım çok düzenli bir şekilde boşalır, kabızlıktansa yumuşak dışkılama eğilimim vardır ![]() Kolay terlerim ![]() Kapha Beden Tipi Önemli bir rahatsızlık olmadan çok rahat öğün atlayabilirim ![]() Çok derin uyurum ![]() Soğuk ve nemli hava beni rahatsız eder ![]() Diğer insanlar kadar hızlı öğrenmem, fakat çok iyi aklımda tutarım ve güçlü bir hafızam vardır ![]() Saçım kalın, koyu ve dalgalıdır ![]() Pek çok insana göre daha kolay kilo alırım ve daha zor veririm ![]() Ertesi gün kendimi iyi hissetmem için en az sekiz saat uyumam gerekir ![]() Genelde sakinimdir, kolay öfkelenmem ![]() İri, sağlam bir vücut yapım vardır ![]() Fazla uyumaya eğilimim vardır, sabah kalkınca hemen ayılamam, kendimi sersemlemiş hissederim, sabahları tutuk ve yavaşımdır ![]() İş yaparken doğal halim daha relaks ve daha sakindir ![]() Tombullaşmaya eğilimim vardır, kolay yağlanırım ![]() Şu sözler beni iyi tanımlar: sakin, tatlı huylu, sevgi dolu, muhabbetli ve bağışlayıcı ![]() Fiziksel olarak çok güçlü ve dayanıklıyımdır ![]() Uysal ve sakin huyluyumdur ![]() ![]() Sindirimim yavaş olduğundan yemeklerden sonra kendimi ağır hissederim ![]() Aşırı müküs, balgam, şişme, astım, ödem veya sinüs problemlerine eğilimim vardır ![]() Hafif soluk olan yumuşak, pürüzsüz bir cildim vardır ![]() Yemeklerimi yavaş yerim, faaliyetlerimde yavaş ve düzenliyimdir ![]() Yavaş ve ölçülü yürürüm ![]() |
![]() |
![]() |
|