Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
koyunotu

Koyunotu

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyunotu




(Agrimonia Eupatoria), yöresel olarak kızılyaprak, kasıkotu, fıtıkotu, kuzu pıtrağı ve eğer otu olarak da bilinir Güneşli kuru yerlerde, yol ve orman kıyılarında, çimenliklerde, tepelerde ve bayırlarda, ormanların açıklık bölgelerinde ve harabeliklerde yetişir Küçük sarı çiçekleri, sığırkuyruğu bitkisinde de olduğu gibi, uzun bir salkımı andırır Bitkinin tümü yumuşak tüylerle kaplıdır Iri yaprakları 10 cm kadar uzun ve kenarları dişlidir Arslanpençesi ailesinden olan bitkinin boyu 80 cm kadar uzar Çiçeklenen bitki, Haziran’ dan Ağustos’ a kadar toplanır Pek çok bitkide olduğu gibi, onun öyküsü de çok eskilere dayanır Onu eski Mısırlılar bile tanıyorlardı Bitki, boğaz, ağız boşluğu ve yutak iltihaplarına karşı büyük bir iyileştirme gücüne sahiptir Onu, anjin ve boğaz hastalıklarında, faranjit, aft ve ağız boşluğu mukoza iltihaplarında da düşünmek gerekir Meslek gereği olarak çok zorunda olan kişiler, bir önlem olarak, her gün koyunotu bitki çayı ile gargara yapmalıdırlar Bitkinin yaprakları, kansızlıkta ve yaralanmalarda büyük başarı ile kullanılır Ayrıca, romatizma, lumbago, sindirim zorlukları, karaciğer sertleşmesi (siroz) ve tıkanıklıkları ve dalak hastalıklarında da etkilidir Günde 2 bardak bitki çayı yeterlidir
Koyun Otu - Büyütmek için TIKLAYINIZHerkes, yılda 1 veya 2 kere, koyunotu banyo katkısıyla banyo yapması önerilir Koyunotu, daraltıcı, toplayıcı ve öteki önemli özellikleri nedeniyle, en başta gelen şifalı bitkilerimizdendir Dr Schirbaum şöyle diyor: “Günde 3 bardak çay bir süre içildiğinde, kalp, mide, bağırsak ve akciğer büyümesini iyileştirir Ayrıca, böbrek ve mesane rahatsızlıklarını giderir” (Referans1: MTreben) Varis ve baldır çıbanlarında, koyunotu merhemi özellikle önerilir Hazırlanan merhem günde 3 kez varis ve baldır çıbanlarının üstüne sürülür Karaciğer rahatsızlıklarında, 100 gr koyunotu, 100 gr yoğurtotu ve 100 gr hindiba karışımı ile elde edilen çay harmanı kullanılır Sabah aç karnına 1 bardak ve gün boyunca 2 bardak içilmelidir
Kullanım Biçimleri:
Çay hazırlamak: Yarım veya bir tatlı kaşığı ince kıyılmış bitki , akşamdan orta boy 1 su bardağı kaynar suyla haşlanır, 5 dakika beklendikten sonra süzülür Yukarıda belirtilen miktarda içilir
Banyo Katkısı: 200 gr ince kıyılmış bitki bir tam banyo için kullanılır
Karaciğer Çay Harmanı: 100 ‘er gr Koyunotu, yoğurtotu ve hindiba eşit oranda karıştırılır Yarım tatlı kaşığı karışım, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür Yukarıda belirtilen şekil ve miktarda içilir
Koyunotu Merhemi: Iki avuç dolusu ince kıyılmış yaprak, çiçek ve sap iyice kızdırılan 250 gr içyağı veya bitkisel margarinde 1 dakika kadra karıştırılarak bekletilir, sonra kapağı kapatılarak serin bir yere alınır Ertesi gün tekrar ısıtılır, bir tülbentten geçirilerek süzülür, cam veya porselen merhem kaplarına aktarılır Buzdolabında saklanmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.