Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akupunkturun, alerjili, doğru, duydum, iğneden, insanlara, olabileceğini, yararlı

Akupunkturun Alerjili İnsanlara Yararlı Olabileceğini Duydum. Bu Doğru Mu? İğneden Ko

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akupunkturun Alerjili İnsanlara Yararlı Olabileceğini Duydum. Bu Doğru Mu? İğneden Ko

Akupunkturun alerjili insanlara yararlı olabileceğini duydum Bu doğru mu? İğneden korkmasam denemek is­terdim Göründüğü kadar acı verir mi? İğne kullanılma­yan benzer tedavi şekilleri de var mı ?

--------------------------------------

Akupunktur geleneksel Çin tıbbına dayanan ve enerji akımı­nı uyarmak ve dengeyi sağlamak üzere vücuttaki belirli nok­talara ince iğnelerin batırılmasından ibaret olan bir yöntem­dir Geleneksel Çin tıbbına göre “chi” olarak adlandırılan ya­şama gücü “meridyen” olarak adlandırılan belirli kanallar­dan enerji akımı vasıtası ile iş görür ve bu enerji akımının durması hastalıklara neden olur Tam, Batı tıbbmdaki gibi belirtiler esasına dayanmaz, daha çok kişinin mizacı, karak­teri ve yaşam şartları değerlendirmeye alınır
Akupunktur ağrı dindirme, ameliyat anesaaaisi, sigarayı bırakmaya yardımcı olma ve astım tedavisi gibi birbirinden farklı birçok alanda kullanılabilir Astımda hava yollarında genişleme ve tepe akım ölçümünde geçici bir düzelme sağla­dığı saptanmış olmakla beraber, uzun vadede yararlı oldu­ğuna dair bir veri yoktur Çin’de astımlı hastalar uzun bir za­man süreci boyunca günlük olarak tedavi edilmektedir: bu uygulama bu ülkede zordur ve alışılagelmiş tedavi şekilleri­ne bir üstünlük sağlamamaktadır Akupunktur saman nezle­si gibi başka alerji türlerinde kullanılmaktadır
Seansın başında akupunkturist tıbbi sorunlarınız hakkın­da notlar alır ve el bileklerinizdeki nabızlarınızı kontrol eder Vücudunuzun belirli noktalarına çok ince paslanmaz çelik iğneler yerleştirilir İğnelerin sayısı ve yerleştirilecekleri yer­ler akupunkturistin kararma bağlıdır, iğneler 5 ila 30 dakika yerleştirildikleri noktalarda tutulurlar ve gerekirse elektro-uyarıcı olarak adlandırılan bir cihaza bağlanırlar İğnelerin yerleştirilmesi sırasında ağrı ya da kanama görülmez
İğnelerden nefret ettiğinize göre diğer bir seçenek olan shiatsu yöntemini tercih edebiliirsiniz Bu yöntem de aku­punktur ile aynı zamanda geliştirilmiştir ve meridyen siste­mi kullanılarak çalıştırılır, parklı olarak belirli noktalara iğne batırılması yerine hafif basınç uygulanır Ancak belirli bir hastalığı tedavi etmekten çok genel bir gevşeme ve rahatla­ma sağlamaya yönelik bir tedavi şeklidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com