Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allerjik, astım

Allerjik Astım

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allerjik Astım

Allerjik Astım

Astım hastalığının en önemli özelliği, belirtilerin zaman zaman ortaya çıkmasıdır Hasta bu kriz dönemleri dışında tamamen normaldir Bu iyilik dönemlerinin süresi hastadan hastaya farklılık gösterir Kimi hasta, yılda birkaç kez hafif bir astım krizine girerken, kimi hastada isesık tekrarlayan, tedaviye zor cevap veren astım krizleri görülür Hastalık belirtilerinin sabaha karşı şiddetlenmesi de astıma ait tipik bir özelliktir

Hastaların duyarlı oldukları alerjene göre, astım krizleri de yılın belirli dönemlerinde ortaya çıkar Örneğin, polenlere karşı alerjik kişilerde hastalık belirtileri belirli aylarda görülür ki, bu çoğu zaman, bahar ve yazın ilk aylarıdır Buna karşılık ev akarları gibi yılın her mevsiminde karşılaşılabilen alerenlere bağlı astım krizleri ise yılın her mevsiminde meydana gelebilir

Genel olarak, astımkrizleri, havaların değişken olduğu, sonbahar ve ilkbahar aylarında daha sıktır Hastalık, havanın sıcaklığı, basıncı, nem miktarı gibi birçok meteorolojik parametre ile yakından ilgilidir

Bazı hastalar, astım krizinin başlayacağını önceden hissedebilirler Burunda, boğazda kaşıntı ve gıcık hissi, esneme, hapşırık krizleri gibi öncü belirtiler olabilir

Özellikle iyi tedavi edilmemiş hastalarda belirtiler sürekli bir hale dönüşübelir ki, bu tabloya kronik astım ismini veriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com