Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamar, kişilik, tava

Kalamar Tava (6 Kişilik)

Eski 12-10-2009   #1
peri
Varsayılan

Kalamar Tava (6 Kişilik)





KalamarTava (6 Kişilik)



Malzemeler
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Su Bardağı Un
Tuz
Sos İçin:
1 Kutu Doğranmış Domates
1/2 Yarım Havuç
2 Arpacık Soğanı
1 Diş Sarmısak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen


Yemeğin Tarifi
Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için)
Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım
Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım Kerevizi aynı irilikte doğrayalım Tavaya sıcı yağı koyalım Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim

__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Kalamar Tava (6 Kişilik)

Eski 02-07-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Kalamar Tava (6 Kişilik)



Kalamar Tava
4 kişilik

Malzeme:

10 adet küçük kalamar
10 gr tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet dolmalık yeşil biber
pul biber
Karabiber
Tuz
kekik
2 adet domates


Tarifi
Sarımsakların kabuklarını soyup havanda iyice dövün Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun Çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın Dolmalık biberin de çekirdeklerini temizledikten sonra doğrayın Kalamarları ızgarada pişirin Bir tavada zeytinyağı ile tereyağı ısıtıp sarımsak, tuz ve baharatı ilave ederek tatlandırın Doğranmış domates ve biberi ekleyip birkaç dakika soteleyin Karışımı en son ızgarada pişirdiğiniz kalamarlarla birkaç dakika daha karıştırın Sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.