![]() |
Kalamar Tava (6 Kişilik)
KalamarTava (6 Kişilik) http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265551240 Malzemeler 6 Orta Boy Kalamar 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Karbonat 1 Su Bardağı Un Tuz Sos İçin: 1 Kutu Doğranmış Domates 1/2 Yarım Havuç 2 Arpacık Soğanı 1 Diş Sarmısak 1/2 Kereviz 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ Tuz 1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen Yemeğin Tarifi Kalamarları Yıkayıp kuruladıktan sonra yarım parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip hepsini harmanlayalım(bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için) Ayrı bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştıralım. Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartalım. Sos İçin: Havucu tavla zarı gibi doğrayalım. Kerevizi aynı irilikte doğrayalım. Tavaya sıcı yağı koyalım. Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek soteleyelim. Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalım. Bu sosu kalamarların yanında ikram edelim. |
Cevap : Kalamar Tava (6 Kişilik)
1 Eklenti(ler)
Kalamar Tava
4 kişilik Malzeme: 10 adet küçük kalamar 10 gr tereyağ 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet dolmalık yeşil biber pul biber Karabiber Tuz kekik 2 adet domates http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1265551240 Tarifi Sarımsakların kabuklarını soyup havanda iyice dövün. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Dolmalık biberin de çekirdeklerini temizledikten sonra doğrayın. Kalamarları ızgarada pişirin. Bir tavada zeytinyağı ile tereyağı ısıtıp sarımsak, tuz ve baharatı ilave ederek tatlandırın. Doğranmış domates ve biberi ekleyip birkaç dakika soteleyin. Karışımı en son ızgarada pişirdiğiniz kalamarlarla birkaç dakika daha karıştırın. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.