![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariYAĞMURLA GELENLER Bu sabah yağmur var İstanbul'da Gözlerim dolu dolu oluyor bilinmezliğe Anne sözü dinler gibi masum, Ağladım bu sabah, İstanbul'da Bu sabah yağmur var İstanbul'da , tıpkı şarkıda söylendiği gibi Şimdilik ince ince yağıyor yağmur Hava bulutlu, gri ve puslu Vapurlar geçiyor, denizde nazlı nazlı süzülüşlerini seyrediyorumKarşıda, Topkapı Sarayı'nın yeşillikler arasındaki gri silueti Ve ıslak, nemli toprağın kokusuİçimde garip bir huzur Yağmuru hep sevdim Yağmurla birlikte garip bir hüzün ve ardından büyük bir huzur kaplar içimi,ferahlarım, hafiflerimBilmem Sizin için ne ifade eder yağmur Yağmuru sever misiniz? Yoksa hiç sevmeyen, hatta nefret edenlerden misiniz? Çocukken annenizden izin alıp, ya da bir kaçamak yapıp, yağmur şakır şakır yağarken sokağa fırladınız mı? Minicik ayaklarınızda belki naylondan kırmızı renkli bir çizme , belki de her tarafı delikli sandaletinizle, küçük göletlerin içine girip çıktınız mı?En çok sevdiğiniz arkadaşınızla birlikte , göletlere batıp çıktıkça sevinç çığlıkları atıp, çocuk şarkıları söylediniz mi? Hiç yağmurda yürüdünüz mü ? Saçım bozuldu, ayaklarım ıslandı diye üzülmeden, sırılsıklam ıslandığınız halde içinizde çocuksu bir coşkuyla, sokaklarda kayıp gittiniz mi?Ne güzeldir yağmurda ıslanmakİçinizde çocuk kalan yanınıza göre tabiEğer hiç kalmamışsa çocuk yanınız,ya da derin bir uykudaysa süresiz, yağmurda ıslanmak, hoş değildir şüphesiz Sevgilinizle yağmurda dolaştınız mı?Yol boyunca karşılıklı olarak dizilmiş ağaçların, dallarıyla birbirini kucakladığı geniş sokaklarda, kocaman bir şemsiyenin altında, sevgilinizle sarmaş dolaş yürümekteyken, nemli ve temiz havayı içinize çekerken, sevgilinizin kulağınıza fısıldadığı tatlı aşk sözcükleriyle sarhoş oldunuz mu? Yağmurlar içinize içinize yağdı mı? Dışarıda yağmur bardaktan boşanırcasına yağarken, hiçbir şey yapmayıp,sadece pencerenizden yağmuru ve oradan oraya koşuşturan insanları seyrettiniz mi?Sıcacık evinizde , kömür sobasının üzerinde demlenen çayın tatlı tıkırtısı kulağınızdayken, ince belli çay bardağınızı,çay kaşığınızla çıngır çıngır karıştırıp, nefis çayınızdan kocaman bir yudum aldınız mı?Her yudumla birlikte içinizin ısındığını, yumuşadığınızı hissettiniz mi? Yağmurlu bir günde her şeye boş verip,tüm planlarınızı erteleyip, tüm görüşmelerinizi, buluşmalarınızı iptal edip,sıcacık yatağınızda,sobanın yanında mindere kıvrılıp yatıvermiş bir kedi edasıyla, mışıl mışıl uyudunuz mu? Yağmurda ağladınız mı? Gözyaşlarınız yağmura karışırken, ağladığınızın hiç fark edilmemiş olmasını dilediniz mi?Ya da yağmurda ağlamak yerine, gözyaşlarınızı yağmur gibi içinize akıttınız mı? Sahi bunların tamamını ya da bir kaçını yağmurda yaptınız mı? Yoksa yağmur, kar , çamur demeden, yağmurun yağdığını bile fark etmeden ya da yağmura hiç aldırış etmeden, planlarınız gereği bir şeyleri yetiştirmek için oradan oraya koşuşturmakla mı geçti günleriniz? Eğer öyleyse,çok şey kaybettiniz Şimdi yavaşlayın,hatta durunPencerenizi açın ve yağmurun sesini dinleyinGözlerinizi yumun Sadece Siz ve yağmurun sesi Düşlere dalın,uzaklara gidin Çocukluğunuzu yakalayınİlk aşkınızı hatırlayınİnanın hayal kurmak için hiç geç kalmadınızYağmurda çılgınlık yapmak için deKoşun,ıslak sokaklar Sizi bekliyor Yağmurda huzur, yağmurda hüzün,yağmurda dans ve yağmurda aşk, hepsi Sizinle olsunİçinizdeki melekler,Mazhar Fuat Özkan'ın bu güzel şarkısını mırıldasınlar Bu sabah, yağmur var İstanbul'da, Gözlerim dolu dolu oluyor bilinmezliğe Anne sözü dinler gibi masum, Ağladım bu sabah Günler dayanılmaz oldu, ![]() ![]() ![]() Senden uzak olunca Martılar mahzun oldu, Onlar bile ağladılar Şarkılar da düşüm de, Seni bana getirmez ki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariBİR ACI SU VE SEVİNÇLİ BİR DAMLA Bu kalabalıklar sen oluyor gitgide ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yokluğun aleni bir acı su bırakıyor gözlerime, kırpmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoksun! Gözüme değen her yüz sen, her kadeh senle dolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karşılıklı iki kadeh içtim bu gece seninle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bir armağandır bana ![]() ![]() ![]() ![]() 07-Ağustos-2003 / Çandarlı Sevcan Koyuncu |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariYALNIZLIĞIM ALENİ Bugün biter mi bilmem ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığım aleni ![]() Kıyafetlerim emanet durur oldu üzerimde, eriyorum göre göre gözlerim ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmem nasıl biter bugün ![]() ![]() ![]() ![]() Öleceğimden korkuyorum değmeden zavallı ellerim gül yüzüne, korkum aşar dağları da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığım aleni ![]() Ağlama diyorum gözlerime, Allah büyüktür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün bilmem nasıl biter ![]() ![]() ![]() ![]() Bu günlerde bilmem kaç kez gelip gidiyor elim telefona, tit tir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığım aleni ![]() Yaptığım en güzel şeylerden biriyken yazmak, beceremez oldum bunu da, saçma sapanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmem nasıl biter bugün ![]() ![]() ![]() ![]() “Sevenim var, sevdam var” derdi bir şair ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığım aleni ![]() 11-Temmuz-2003 / Ankara Sevcan Koyuncu |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariEN ACI ÖLÜM UMUTSUZLUKTUR Denizde bir kum tanesi de olsa, umuttur umut ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç bitmez istekleri insanoğlunun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umutsuz kaldığımız vakit, öldük demektir ![]() Yaşamaya sebep, seni seçtim ![]() ![]() ![]() ![]() Kolu kanadı kırık kuşlar gibiyim şimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umutsuz kaldığımız vakit, öldük demektir ![]() Yaşamaya sebep, seni seçtim ![]() ![]() ![]() ![]() 08-Temmuz-2003 / Ankara Sevcan Koyuncu |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariSENSİZLİKMİŞ YALNIZLIK Bu sevdaya düşmeden önce, bilmezdim nasıl da bir başına kalınır o koskoca kalabalıklarda ![]() ![]() ![]() Yalnızlıkmış sensizlik, bilemedim ![]() ![]() ![]() Bilmezdim nasıl da kördüğüm olursun kimsesizliğinle, bu sevdaya düşmeden önce ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlıkmış sensizlik, anlıyorum ![]() ![]() ![]() Bu sevdaya düşmeden önce, nasıl da yetmezmiş güç kırmaya zincirlerini bilmezdim, bundanmış kaçamayışım kendime ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizlik yalnızlıkmış, biliyorum ![]() ![]() ![]() Nasıl da sabahlar gözbebeklerimde biri bilmezdim, bu sevdaya düşmeden önce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizlikmiş yalnızlık, bilmezdim ![]() ![]() ![]() Gözlerimi bir kırpışımla yanaklarımı ıslatan sanma ki yağmurdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sevdaya düşmeden önce, bilmezdim ![]() Sensizlikmiş yalnızlık ![]() ![]() ![]() 05-Temmuz-2003 / Ankara Sevcan Koyuncu |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariSON BAŞLANGICIM SEN OLSAN Her tercih bir kaybediştir Ve her kaybediş, bir başlangıç ![]() ![]() ![]() Seni seçmiş olduğum şu günlerin anlatılmaz huzurunu yaşıyorum içimde ![]() Gün be gün çoğalıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geceleri dörtgözle bekleyip, yalnızlığımı kovuyorum odamdan, seninle kalıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman, eski zaman değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bildiğim ve bilmediğim kayıplarımın ardından üzülmediğime şaşmamak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() Başlangıç mı? Çok güzeldir hep ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 02-Temmuz-2003 / Ankara Sevcan Koyuncu |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariCehennemde Bir Gün Aşk cehennemimizde soğuk bir gün!,Karşımda duruyor güzel işkencen,Aşklar doğuyor bir tarafı kırık düşlerimden,Sevgi tohumları atıyorum topraklara ![]() ![]() Koskaca şehirde yalnız ben uyanığım teninin rengi olan ay gökyüzünü mavilere yani gözüne bırakırken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni koysan cennete sorarım nerde Şeymam diye ![]() Rengarenk açmış sevgi çiçekleri hatırlatır bana kışın baharı ![]() ![]() Bana seni seviyorum de bir ömrümü sana sevgi vermeye adıyım ![]() Zamanı unutturdun bana yanlış olmasın herhalde yirmi birinci yüzyıldayız ![]() ![]() ![]() ![]() Seni tanımayan tek bir hücre bile yok vücudumda ![]() Yaşadıklarım bir daha olmayınca kalbim yanıyor mum gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün ahrete göç etmeye hazırlanırken,sevi cem yine seni deli gibi ve göçe cem tüm günahlarımla orada da seninle olmak için yalvarıyorum Allah(C ![]() ![]() ![]() (Gözleri ışıldayan mavi meleğime,Beni Hiç ellere verme ! ! !) |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariKafanı carp , kapıyı carpma “Kapıyı hızlı çarpıp çıkma ![]() büyüklerimiz ![]() ![]() ![]() ![]() Değişmez aslında ![]() hızından daha hızlı çarpar ![]() Sevgilinizi, işinizi ya da en iyi arkadaşınızı terk ederken çarptığınız kapılar aynıdır ![]() ![]() “sizsizliğe” mahkum edip mutlu olurken, farkında olmadan kendinizi de onlardan “eksiltmiş” olursunuz ![]() Bazen çarpma öncesinde “neden” sorusu gelir ![]() çarptığınız kapı bir daha size hiç açılmayacaktır ![]() ![]() Pişkinlik ve yüzsüzlük kaldırmaz ![]() ![]() Terazisi, “çıkarlardan” çok, “duygularla” tartar ![]() bir kalp koyduğunuzda, diğerine ne koyarsanız koyun dengelemez ![]() gibidir ![]() ![]() Sevgilinizi, “sevgisizlikten” değil, “bencillikten” terk ediyorsanız, bundan sonra çarpacağınız daha çok kapı var demektir ![]() hayatınıza attığınız bir çarpıdır ![]() “artırıcı” etki yapmaz ![]() ![]() İşyerinizi, yeni bir iş bulduğunuz için terk ediyorsanız, kapıdan girerken verdiğiniz sözleri hatırlamanız gerekir ![]() geçirmek zorunda değilse de, sözlerini tutmak zorundadır ![]() sözleri tutmak kendi elinde olduğu sürece ![]() ![]() ![]() Yasal zorunlulukları bir kenara atın ![]() Salı günü atma lüksünü de ![]() ![]() ![]() durumundan çok kurumun devamlılığını düşünür ![]() ![]() Hedeflenen satışa, kara ve verimliliğe ulaşmadıkça Pazartesi-Salı döngüsünden sıyrılmak da mümkün olmaz ![]() Siz giderken durum biraz daha farklıdır ![]() nedeniniz işiniz için de ortaya çıkarsa “çarpı” işaretinin “eksiltici” etkisi bir kez daha devreye girer ![]() durumda bırakarak “çarparsanız” bu kez birden çok kişiyi hayatınızdan eksiltirsiniz ![]() En iyi arkadaşınızı terk ediyorsanız vay halinize ![]() arkadaşı vardır? “En iyi” arkadaşı edinmek kaç yıllık emek ister? “Kaç yılda” edinilen “en iyi” arkadaş, “kaç saniyede” harcanır? “En iyi”nin boşalttığı yeri doldurmak için kaç tane “iyi” gerekir? Kapıları çarptıktan sonra kafayı çarpmamak için düşünmekte fayda var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariÖğrendiğim bir şey var yaşadıklarımdan ![]() ![]() ![]() Bir yarım aklım vardı / onu da leylekler kaptı ![]() ![]() Kemikleşmiş laflar hep sıkmıştır beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden asayım ki yıldızları gök yüzüne ve neden saçlarım yalnız kalsın ![]() ![]() Bazen dolaşırım yalnızlığımın dar sokaklarında ![]() Köşe başlarından kuyruk sallayan kedilerin bağırtıları gelir kulağıma, üşürüm kendimle, kendimce ![]() ![]() Bir sokak lambam bile yok, puslu ışığı altında sevgili öptüğüm ![]() ![]() Bir kaldırım taşı, ayak izlerini süreceğim ![]() ![]() Aslında çöpten ekmek toplayan bir kimsesizim bile yok ve elleri çamurlu dilenci çocuklarım ![]() ![]() Yalnızım yani anlacağın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki kere ikinin dört ettiğini söylüyorlar bana ![]() ![]() İnanmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Kendime suskun düşler satın alıyorum gecelerden ![]() ![]() Borç hayli kabarık, ser sefil umutlarımın kara kaplı defterinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hekimde kesilmişim kendi kendime; tedavisi zor hastalıklarla uğraşıyorum ciğerlerimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geri dönüşler yok bu yolculuklarda, her an bir inziva karargahı gibi sığındığım merdiven boşlukları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalan gibi ![]() ![]() ![]() Şimdi bir uçurumun kenarında olmak vardı, kimsenin olmadığı koca yamaçların sırtından bakmalı en diplere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gidilmiyor yalnız, oysa ellerinin o sıcaklığı, avuçlarındaki ıslaklıktan kayıp düşmek vardı ya bu sonsuz kuyulara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanlış zamanların getirdiği iki damla göz yaşı gibi ağlamaklı bir iki kelime düşseydi ya bağıra bağıra gönül bahçeme ![]() ![]() ![]() ![]() Aslında *öğrendiğim bir şey var yaşadıklarımdan* hayat ne seni ne de beni güzelim ![]() ![]() Yormadı ![]() ![]() Yoramadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariÖleceğim Uğrunda Yırtılan bir mektup gibi ellerim ![]() Kenarından ateşe verilmiş, ömrün yakamozuna akseden silik satırlar arasında yanıyor yürek ![]() ![]() ![]() Şehrimin sokaklarındayım ![]() ![]() ![]() ![]() Karanlık ki yamandır bu şehir de / Öksüzlüğün nefesidir sokaklarda ışıyan kedi gözleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yürüyorum / adımlarım dipsiz kuyulara atılan taş gibi / derinden gelen uğultularla yankılanıyor sokaklarımın sarı odalarında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geç fark ettim gökyüzünün hırçın bakışlarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuk / ayazın karısı soğuk ![]() ![]() Avuçlarım ıslak / bağrım ıslak / gözlerim ıslak ![]() ![]() ![]() ![]() Caddelerdeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gider misin onun olduğu yere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle titriyor ki dudaklarım, sorma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yürüyorum / yürüdükçe seni hissediyorum ![]() Hüznün en güzel şekli yüzünü arıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Berbatım / berbatım bu gece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biliyorum ![]() ![]() Bu yolun sonunda ![]() ![]() Sana kavuşmak ![]() ![]() Sana karışmak ![]() ![]() Kurşunsa da ![]() ![]() Elin elime değdiği anda Öldür beni, Yoksa ben öleceğim bu uğurda Öleceğim uğrunda ![]() ![]() Telif : Levent Saral |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariBen Derdimi Kime Anlatayım Benden yazmamı istiyorsun günlerdir ![]() ![]() ![]() Tek kanatlı solgun düşlerimi, yüzünde kanayan o kutsal ışıkla aydınlatan sonsuzluk meleğim ![]() Sana neyi anlatayım? Ruhumu yaktıktan sonra artık damarlarımda dolaşan sensizliğin tenimi yakan acısını mı? O acıyı uyutsun diye sığındığım ama sevgini orda da hep ama hep kaybettiğim soğuk rüzgarları mı? Odamın tavanındaki, yoksulluğumu ve kimsesizliğimi harç yapıp içine doldurduğum o derin o sonsuz çatlakların altında, sen diye her gece koynuna girdiğim o zamansız ölümleri mi? Gözlerinden özgürlüğe akan mavi nehirlerde boğulduğum canım sevgilim, söyle; sana neyi anlatayım? Şimdi burada değilsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yokluğun; elinin, kokunun, soluğunun değdiği her şeyi dünyanın en kıymetli hazinesi gibi saklayan, bu yari deli, bu hayattan kopuk ruhum ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle, sana neyi anlatayım? Sabaha karşı çalan telefonumun ucunda "ne olur bana hayattan daha kötü davran" diye diye sayıklayan o kırgın, o kendine çarpan sesi mi? Yüzünde yara izleriyle gelirdin bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O hep çok uzağımdaki, yüzü bir başkasına dönük aşkını anlatırdın ![]() ![]() ![]() ![]() Ve sonra giderdin ![]() ![]() ![]() Beni, ay ışığının rutubet kokulu duvarlarına vurduğu, tek odalı sensizliğimde aşkımla, deliliğimle, bu hayata hep yabancı ruhumla bir başıma bırakır; masanın üzerine senin için bıraktığım o tek sigarayı yakar ve giderdin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi burada değilsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen beni hiç tanımadığın bir kentin tek odalı ve rutubet kokan bir evinde, aşkıma ve ölümüme bıraktın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerdir sana yeniden yazmamı istiyorsun benden ![]() ![]() ![]() Sana neyi anlatayım; "Her sarnıç küflü bir yağmuru, Her sevda bir ayrılığı yaşar" --->: Seçme Deneme Yazilari frmacil sayfa 2iki --->: Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariMeleğim ![]() ![]() ![]() olanlar ve yaşanılanlar,hissedilenler biraz garip ama sanırım özel olmanın tek sebebini bu tek cümleyle anlatabilirim ![]() ben senin dünyevi başarılarınla değil, seninle ve yüreğindekilerle ilgileniyorum ![]() sen gerçekten ne istiyorsan ben gerçekten onu isterim ![]() benim mutluluğum senin özgürlüğünde itaatinde değil ![]() ![]() ![]() bunu sakın unutma ![]() ![]() bazen bir bakış fırtınalar koparır orda yürekte yani ![]() ![]() ![]() bazen yalnızlığın ayak sesleri duyulmaya başlar ![]() ![]() dingin bir liman gibidir gece oysa ve sığınmamıza izin verir ama yinede ne kadar kaçabiliriz ![]() peşimizden gelmeye bize acı vermeye devam etmezler mi geçmişin hataları, kayıpları ![]() ![]() ![]() işte hayat hafife alınmayacak kadar özel çünkü bir kez yakalıyoruz onu ve nasıl yaşayacağımıza biz karar veriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ve ben ne kadar uzakta olursan ol tek bir yolu seçiyorum senin gittiğin yol ve seninle gidebileceğim o yol ![]() ![]() ![]() ![]() “ meleğimsin ” bunu hiçbir zaman unutma ve anlamı da senin gibi ve sadece sana özel ![]() ![]() ![]() Telif : Özge rona |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariBeni Bensiz bırakma Tek kanatlı,solgun düşlerimi,yüzünde kanayan o kutsal ışıkla aydınlatan sonsuzluk meleğim ![]() ![]() ![]() SANA NEYİ ANLATAYIM?"EVET YANLIZIM ![]() ![]() ![]() Sadece bunu söyleyip susmak isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü canım acıyor ![]() ![]() ![]() Konuştukça,arzuladıkça,özledikçe,en kötüsü yaşadıkça canım acıyor ![]() Ruhumu yaktıktan sonra şimdi de damarlarımda dolaşan sensizliğin etimi yakan acısını mı?O acıyı uyutsun diye sığındığım,ama sevgini orada da hep ama hep kaybettiğim soğuk rüyalarımı mı?Odamın tavanındaki yoksulluğumu ve kimsesizliğimi harç yapıp içine doldurduğum o derin,o sonsuz çatlakların altında ,sen,diye her gece koynuna girdiğim o zamansız ölümlerimi mi? Şimdi burada değilsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman sevgine acıksam kendi kalbimi yedim ![]() Kendi etimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "YÜREĞİMİN EN SAKLI YERİNDE YALNIZCA SENİN ELİN DOLAŞMIŞTI" Seni yollarca,şehirlerce uzağından sevdim ![]() Seni kelimelerce,şiirlerce yakınından sevdim ![]() Seni,dünya üzerinde sanki ilk kez benim için kalemi eline alıp yazdığın mektuplarca sevdim ![]() ![]() Zamanla kırgınlık kimlik değiştirdi ve vazgeçiş oldu benim için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamadın mı artık,varlığım sana acı vermek iin değil,sadece seni sevebilmek için yaşadım ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sevgilim,beni bensiz bırakma olur mu?Çünkü sen nereye gidersen git,ben oradayım ![]() ![]() Benim senden başka gerçeğim yok ![]() ![]() Senin kalbinin topraklarında yaşıyorum ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariERTELENEN ANLAR Neleri nelere değişiyoruz? Değer mi acaba diye durup düşünmeden ![]() Sevdiğimiz için gecenin ikisinde yol kat edilmiyorsa, uyku tatlı geliyorsa ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi zamanı kimlerden çalıyoruz, çantada keklik gibi gördüklerimizden mi? Şu saati kurma işini bir türlü ayarlayamıyorum ![]() onun verdiği rahatlıkla süre daha da uzuyor ![]() kapılıyorum ![]() Çareyi buldum! Uyumak uğruna kahvaltısızlık ![]() poğaça ama on beş dakika fazla uyku ![]() Hayal etmiyor değilim şöyle beyaz örtülerde domatesli, peynirli, ballı kahvaltıyı ama ![]() ![]() ![]() İşe gelince telaş eder dururum, yapacaklarımı düşünmekten arkadaşlarıma esaslı bir günaydın diyemem ![]() Ne kaybettirir bana beynimi onlara verip, gözlerinin içine bakarak bir günaydın demem? Ya da nasılsın derken seni gerçekten umursuyorum ve nasıl olduğunu merak ediyorum hissini ona belli etmem? İşler mi durur? Kaç dakika kaybettirir bunları yapmak bana? Annem aradığında 'işteyim şu an, bunları burdan konuşamam, akşama evden ara' dediğimde ![]() ![]() ![]() Akşam aradığında ise gündüz endoskopiye gittiğini, beni yanında istediğini söylemek için aradığını işitmek ![]() ![]() ![]() İşten eve gelip bir telaş yemeği yetiştirmeye çalışırken bütün gün beni özleyen çocuğumun bacağımdan çekiştirip bana sarılmak istemesi ![]() ![]() ![]() yavrucum, şu an sana sarılamam, yemek yetiştirmem gerekiyor ![]() Ancak her iş bittiğinde - tabii o da ancak sen uyuduğunda, sen bilmem kaçıncı rüyanı görürken- seni öpebilirim" demem ![]() ![]() ![]() Uzun zamandır görmediğim arkadaşlarım yemeğe davet ettiklerinde bunun kahrolası bir toplantıya denk gelmesi, ama onların gitmesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok sevdiğim akrabamın doğum gününe sırf eşim keyif almıyor, diye sadece telefon etmem ![]() ![]() ![]() ![]() Pazar yürüyüşüne çıkmak için hazırlanırken yağmurun başlaması, 'oysa daha dün gitmiştim kuaföre, otur evde cips atıştır ![]() Yağmur mu? Vurmasın yüzüme damlaları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle kaç tane anı, kaçırırız hayatta? Kaçını bir daha yakalama şansını verir hayat bize? Annemizin endoskopisi kötü çıkarsa ![]() ![]() ![]() Evladımız hızla büyürken ıskaladıklarımız ve bir daha geri gelmeyen büyüme evreleri ![]() ![]() ![]() ![]() Dostlarla yapılan enfes sohbetler ![]() ![]() ![]() Aile ile yapılan her daim tat veren kahvaltılar ![]() ![]() ![]() Neleri nelere değişiyoruz? Değer mi acaba diye durup düşünmeden ![]() Sevdiğimiz için gecenin ikisinde yol kat edilmiyorsa, uyku tatlı geliyorsa ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi zamanı kimlerden çalıyoruz, çantada keklik gibi gördüklerimizden mi? Ne kadar ilgilenmesek de, ne kadar az zaman ayırsak da, nasılsa yanımızda olacaklarından emin olduklarımızdan mı? Ya o keklikler bir gün keklik olmaktan bıkarsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya onlar, 'al, istediğin hayatı sen yaşa ![]() yokuz' derlerse? Ya, 'her şeyi sizler için yapıyordum' yalanı ile baş başa kalırsak? Ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya yağmurun bir daha yağdığını göremezsek?!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçme Deneme Yazilari |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seçme Deneme YazilariBİR ÖLÜMÜN ÖYKÜSÜ Zaman gece yarısı,dışarıda fırtına ve yağmur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - < SENİ SEVİYORUM > - MEHMET MÜNİR ŞAVLI |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|