Karanfilin İyi Geldiği Hastalıklar

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karanfilin İyi Geldiği Hastalıklar




Karanfilin iyi geldiği hastalıklar

Karanfilin iyi geldiği hastalıklar nelerdir



İstifrağı ve ishali giderir

- Karanfil yemek veya bal suyuyla içmek kalbe kuvvet verir

- Ciğeri de sağlamlaştırır

- Yemeği hazmettirir

- Mide bulanmasını ve kusmağı giderir

- İştah açıcıdır

- Mideye, başa ve sair azaya kuvvet verir

- İshali teskin eder

- Soğuktan olan bütün hastalıklara faydalıdır

- Tamlaya, sinir bozulmasına, aza (el titremesi, ayak titremesi vs) titremesine, çok uyuyana, aza (el uyuşması, ayak uyuşması) uyuşmasına iyidir

- Nezleyi izale eder

- Göze kuvvet verir

- Karanfili ezip 10 gram kadarını süt ile yemek; meniyi artırır, şehveti tahrik eder, cinsel gücü artırır

Şifası

1) Ağız kokusu: Karanfil çiğnemek ağız içi yaraları iyileştirir, ağız kokusunu, giderir

2) Diş ağrısı: Karanfil yağı ağrıyan dişe pamukla konur Karanfil kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir ve ağız çalkalanır

3) Ağız içi iltihabı: Karanfil, kekik ve misvak ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Bu çayla ağız çalkalanır

4) Anjin, boğaz iltihabı: Aynı uygulama boğaz iltihabı içinde geçerlidir

5) Balgam, öksürük: Karanfil çiçekleri, ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Karanfil, çörekotu, kekik, misvak kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir

6) Doğum kolaylaştırıcı: Karanfil, defne tohumu ile beraber kaynatılıp

,balla tatlandırılarak doğuma 10 gün kala 1’er su bardağı içilmeye devam edilir

7) Gaz söktürücü: Karanfil, nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir

8) Vücudu rahatlatıcı: Karanfil, oğulotuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir

9) İshal: Karanfil içerdiği tanenle kabız yapar Karanfil kaynatılıp

balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir Mide bulanması ve kusmak içi,n soğuktan meydana gelen ishal için, bir dilim ekmeği ateşe karşı kızartıp bal suyuna bir miktar sirke karıştırıp kızarmış ekmeği içine batırdıktan sonra üzerine dövülmüş karanfili ekip yemelidir

Karanfilli Kış Çayı

1 fincan sıcak su + rezene + Bir parça meyan kökü + 1 kaşık ıhlamur + 1 adet çubuk tarçın +2 adet karanfil + 1 çay kaşığı balTüm malzemeler sıcak suyun içine atılır, demlenir, süzüldükten sonra bal ilave edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.