ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Karanfilin İyi Geldiği Hastalıklar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=950049)

Prof. Dr. Sinsi 10-19-2012 04:04 PM

Karanfilin İyi Geldiği Hastalıklar
 

Karanfilin iyi geldiği hastalıklar

Karanfilin iyi geldiği hastalıklar nelerdir

.

İstifrağı ve ishali giderir.

- Karanfil yemek veya bal suyuyla içmek kalbe kuvvet verir.

- Ciğeri de sağlamlaştırır.

- Yemeği hazmettirir.

- Mide bulanmasını ve kusmağı giderir.

- İştah açıcıdır.

- Mideye, başa ve sair azaya kuvvet verir.

- İshali teskin eder.

- Soğuktan olan bütün hastalıklara faydalıdır.

- Tamlaya, sinir bozulmasına, aza (el titremesi, ayak titremesi vs.) titremesine, çok uyuyana, aza (el uyuşması, ayak uyuşması) uyuşmasına iyidir.

- Nezleyi izale eder.

- Göze kuvvet verir.

- Karanfili ezip 10 gram kadarını süt ile yemek; meniyi artırır, şehveti tahrik eder, cinsel gücü artırır.

Şifası

1) Ağız kokusu: Karanfil çiğnemek ağız içi yaraları iyileştirir, ağız kokusunu, giderir.

2) Diş ağrısı: Karanfil yağı ağrıyan dişe pamukla konur. Karanfil kaynatılıp balla tatlandırılarak içilir ve ağız çalkalanır.

3) Ağız içi iltihabı: Karanfil, kekik ve misvak ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Bu çayla ağız çalkalanır.

4) Anjin, boğaz iltihabı: Aynı uygulama boğaz iltihabı içinde geçerlidir.

5) Balgam, öksürük: Karanfil çiçekleri, ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Karanfil, çörekotu, kekik, misvak kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

6) Doğum kolaylaştırıcı: Karanfil, defne tohumu ile beraber kaynatılıp

,balla tatlandırılarak doğuma 10 gün kala 1’er su bardağı içilmeye devam edilir.

7) Gaz söktürücü: Karanfil, nane ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

8) Vücudu rahatlatıcı: Karanfil, oğulotuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

9) İshal: Karanfil içerdiği tanenle kabız yapar. Karanfil kaynatılıp

balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Mide bulanması ve kusmak içi,n soğuktan meydana gelen ishal için, bir dilim ekmeği ateşe karşı kızartıp bal suyuna bir miktar sirke karıştırıp kızarmış ekmeği içine batırdıktan sonra üzerine dövülmüş karanfili ekip yemelidir.

Karanfilli Kış Çayı

1 fincan sıcak su + rezene + Bir parça meyan kökü + 1 kaşık ıhlamur + 1 adet çubuk tarçın +2 adet karanfil + 1 çay kaşığı balTüm malzemeler sıcak suyun içine atılır, demlenir, süzüldükten sonra bal ilave edilir.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.