Bitkilerle Diyet |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitkilerle DiyetBitkilerle Diyet [size="6"> Tip dilinde "][/size]Reçete1: Malzeme:limon,greyfurt,bal,su Hazirlanisi:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabuklari soyulmadan inci ince kesilir üzerine, 4 su bardagi su konulur15 dakika kaynattiktan sonra 3 çorba kasigi süzme bal ilave edilir15 dakika daha kaynatildiktan sonra porselen bir kaba süzülürsabah aksam , birer su bardagi içilir Reçete2: Malzeme:limon,seker,su Hazirlanisi:1 çay bardagi yeni sikilmis limon suyuna 1 çorba kasigi su ile 1 kahve kasigi toz seker konurkaristirildiktan sonra içilir Reçete3: Malzemeapatya,limon,su Hazirlanisi:4 bardak kaynak suya,1 çorba kasigi ufalanmis paptya ve kabuklari soyulmadan dogranmis 1 limon konur6 saat bekletildikten sonra süzülürsaat 10:00,15:00 'de birer çay bardagi içilir Reçete4: Malzeme:atkuyrugu(tilkikuyrugu,zemberekotu),su Hazirlanisi:4 su bardagi kaynak suya 20 gram (1 çorba kasigi) ufalanmis atkuyrugu konur yarim saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir Reçete5: Malzeme:kiraz çöpü, su Hazirlanisi:6 bardak suya 1 çay bardagi dolusu kiraz çöpü konur12 saat bekletilir sonra 15 dakika kaynatilir ve yarim saat bekletilirsüzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir Reçete6: Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su Hazirlanisi:4 su bardagi saf sirkeye 1 avuç biberiye konur10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülürsabah aksam birer çay bardagi içilir Reçete7: Malzeme:kanavciotu(adonis vernalis),su Hazirlanisi:1 su bardagi sicak suya 1 tatli kasigi ufalanmis kanavciotu konur20 dakika bekletildikten sonra süzülür günde 3 kere birer çorba kasigi içilir Reçete8: Malzeme:kereviz,domates,havuç,su Hazirlanisi:4 bardak suya 2 tane kerviz dogranir15 dakika kaynatildiktan sonra süzülür suyuna;1 su bardagi yeni sikilmis domates suyu ile 1 su bardagi yeni sikilmis havuç suyu konursaat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir Reçete9: Malzeme:misir püskülü,su Hazirlanisi:4 bardak suya 3 tutam misir püskülü konur15 dakik kaynatildiktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülürgünde 3 kere birer su bardagi içilir Reçete10: Malzeme:ispanak,misirözü yagi,su Hazirlanisi:1/2 kg ispanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haslanir süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kasigi misirözü yagi konup yenir Reçete11: Malzeme:marul tohumu,su Hazirlanisi:4 bardak suya 1 tatli kasigi marul tohumu konur5 dakika kaynatildiktan sonra süzülürgünde 2 kere birer kahve fincani içilir Reçete12: Malzeme:limonsuyu,bal Uygulanisi: 1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincani limonsuyuna 1 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir 2 hafta,her gün; 1 çay bardagi limonsuyuna 1 çay bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir 3 hafta, her gün; 1su bardagi limonsuyuna 1su bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir 4 hafta, her gün; 1 çay bardagi limonsuyuna 1 çay bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir 5 hafta, her gün; 1,5 kahve fincani limonsuyuna 1,5 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir 6 hafta, her gün; 1 kahve fincani limonsuyuna 1 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir Reçete13: Malzeme:yogurt, patates Hazirlanisi:10 gün süreyle ,sadece yogurt ve patates yenir Reçete14: Malzeme:sarapna(smilax),su Hazirlanisi:1 su bardagi sicak suya 1 kahve kasigi ufalanmis saparna konur5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir Reçete15: Malzeme:aslandisi(karahindibâ),su Hazirlanisi:4 bardak suya 4 çorba kasigi ufalanmis aslandisi kökü konur10 dakika kaynatildiktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür sabah aksam birer kahve fincani içilir Reçete16: Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrikotu(triticum repens),su Hazirlanisi:4 bardak sicak suya 1 avuç ufalanmis enginar yapragi ,1 avuç akdiken çiçegi, 1 avuç dulavratotu yapragi ve ufalanmis kökü,1 avuç ayrikotu konuragzi kapatildiktan sonra 1 saat bekletilir ayri bir kapta ; 10 su bardagi su kaynatilir daha önce hazirlanan karisim bu suyun içine süzülürsonra temiz bir siseye doldurulureritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur Reçete17: Malzeme:deniz yosunu(moss) Hazirlanisi:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanirkavanozun agzi kapali oldugu halde 1 hafta bekletilirhergün, bir parça alinip, eritilmek istenen bölgelere sürülür Reçeteler uygulanirken dikkat edilmesi gereken hususlar: * Reçetelerde verilen miktarlari asmayiniz! * Uygulamak üzere seçtiginiz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayiniz * Çabuk zayiflamak için asirisiga kaçmayiniz! * Yavas yavas zayiflayiniz! * Her gün , hiç olmazsa yarim saat yürüyünüz! * Bütün dertlerinizden siyrilip neseli olmaya gayret ediniz! * Yazin, firsat buldukça yüzün; kisin kolayiniza gelen beden hareketlerini yapin! Hasta rehberi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|