ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Bitkilerle Diyet (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=941107)

Prof. Dr. Sinsi 10-16-2012 09:33 PM

Bitkilerle Diyet
 

Bitkilerle Diyet
[size="6">. Tip dilinde "][/size]Reçete1:
Malzeme:limon,greyfurt,bal,su
Hazirlanisi:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabuklari soyulmadan inci ince kesilir. üzerine, 4 su bardagi su konulur.15 dakika kaynattiktan sonra 3 çorba kasigi süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatildiktan sonra porselen bir kaba süzülür.sabah aksam , birer su bardagi içilir.

Reçete2:
Malzeme:limon,seker,su
Hazirlanisi:1 çay bardagi yeni sikilmis limon suyuna 1 çorba kasigi su ile 1 kahve kasigi toz seker konur.karistirildiktan sonra içilir.

Reçete3:
Malzemeapatya,limon,su
Hazirlanisi:4 bardak kaynak suya,1 çorba kasigi ufalanmis paptya ve kabuklari soyulmadan dogranmis 1 limon konur.6 saat bekletildikten sonra süzülür.saat 10:00,15:00 'de birer çay bardagi içilir.

Reçete4:
Malzeme:atkuyrugu(tilkikuyrugu,zemberekotu),su
Hazirlanisi:4 su bardagi kaynak suya 20 gram (1 çorba kasigi) ufalanmis atkuyrugu konur. yarim saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir.

Reçete5:
Malzeme:kiraz çöpü, su
Hazirlanisi:6 bardak suya 1 çay bardagi dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. sonra 15 dakika kaynatilir ve yarim saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir.

Reçete6:
Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su
Hazirlanisi:4 su bardagi saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.sabah aksam birer çay bardagi içilir.

Reçete7:
Malzeme:kanavciotu(adonis vernalis),su
Hazirlanisi:1 su bardagi sicak suya 1 tatli kasigi ufalanmis kanavciotu konur.20 dakika bekletildikten sonra süzülür. günde 3 kere birer çorba kasigi içilir.

Reçete8:
Malzeme:kereviz,domates,havuç,su
Hazirlanisi:4 bardak suya 2 tane kerviz dogranir.15 dakika kaynatildiktan sonra süzülür. suyuna;1 su bardagi yeni sikilmis domates suyu ile 1 su bardagi yeni sikilmis havuç suyu konur.saat 10:00,15:00 ve 21:00'de birer çay bardagi içilir.

Reçete9:
Malzeme:misir püskülü,su
Hazirlanisi:4 bardak suya 3 tutam misir püskülü konur.15 dakik kaynatildiktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.günde 3 kere birer su bardagi içilir.

Reçete10:
Malzeme:ispanak,misirözü yagi,su
Hazirlanisi:1/2 kg ispanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haslanir. süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kasigi misirözü yagi konup yenir.

Reçete11:
Malzeme:marul tohumu,su
Hazirlanisi:4 bardak suya 1 tatli kasigi marul tohumu konur.5 dakika kaynatildiktan sonra süzülür.günde 2 kere birer kahve fincani içilir.

Reçete12:
Malzeme:limonsuyu,bal
Uygulanisi:
1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincani limonsuyuna 1 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir.
2. hafta,her gün; 1 çay bardagi limonsuyuna 1 çay bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir.
3. hafta, her gün; 1su bardagi limonsuyuna 1su bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir.
4. hafta, her gün; 1 çay bardagi limonsuyuna 1 çay bardagi su ile 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir.
5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincani limonsuyuna 1,5 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir.
6. hafta, her gün; 1 kahve fincani limonsuyuna 1 kahve fincani su ve 1 kahve kasigi süzme bal katilip içilir.

Reçete13:
Malzeme:yogurt, patates
Hazirlanisi:10 gün süreyle ,sadece yogurt ve patates yenir.

Reçete14:
Malzeme:sarapna(smilax),su
Hazirlanisi:1 su bardagi sicak suya 1 kahve kasigi ufalanmis saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.

Reçete15:
Malzeme:aslandisi(karahindibâ),su
Hazirlanisi:4 bardak suya 4 çorba kasigi ufalanmis aslandisi kökü konur.10 dakika kaynatildiktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. sabah aksam birer kahve fincani içilir.

Reçete16:
Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrikotu(triticum repens),su
Hazirlanisi:4 bardak sicak suya 1 avuç ufalanmis enginar yapragi ,1 avuç akdiken çiçegi, 1 avuç dulavratotu yapragi ve ufalanmis kökü,1 avuç ayrikotu konur.agzi kapatildiktan sonra 1 saat bekletilir.
ayri bir kapta ; 10 su bardagi su kaynatilir. daha önce hazirlanan karisim bu suyun içine süzülür.sonra temiz bir siseye doldurulur.eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur.

Reçete17:
Malzeme:deniz yosunu(moss)
Hazirlanisi:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanir.kavanozun agzi kapali oldugu halde 1 hafta bekletilir.hergün, bir parça alinip, eritilmek istenen bölgelere sürülür.

Reçeteler uygulanirken dikkat edilmesi gereken hususlar:
* Reçetelerde verilen miktarlari asmayiniz!
* Uygulamak üzere seçtiginiz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayiniz.
* Çabuk zayiflamak için asirisiga kaçmayiniz!
* Yavas yavas zayiflayiniz!
* Her gün , hiç olmazsa yarim saat yürüyünüz!
* Bütün dertlerinizden siyrilip neseli olmaya gayret ediniz!
* Yazin, firsat buldukça yüzün; kisin kolayiniza gelen beden hareketlerini yapin!

Hasta rehberi



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.