Besinlerin Tazeliği Nasıl Anlaşılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinlerin Tazeliği Nasıl AnlaşılırBesinlerin tazeliği nasıl anlaşılır BALIK Taze balığın gözleri donuk değildirve balık ıslak görünümdedir Ayrıcasolungaçlarının kırmızı olması gereklidir ![]() ET Veteriner kontrolü yapıldığını gösterir belge olmalı ve çok yağlı olmayan etler seçilmeli renginin açık renkli olması gerekmektedir TAVUK Tavuğun eklem yerlerindeki derilerin sarılığı yaşının ilerlemiş olduğunu gösterir Körpe olması tercih sebebidir Ayrıca üzerineparmakla bastırıldığında çukurlaşmayıp hemen eski halini almasıda tazeliğinin belirtisidir Tavuğun ve etin ağır kokmamalarına da dikkatetmeliyiz ![]() SÜT Genelde açık sütlerde iyi kaynatılamadıklardan dolayı bağırsak hastalıkları görülür Kutu sütlerde ise ambaljına ve kullanma tarihinedikkat etmeli ve son kullanma tarihine bir ay kalmış sütlerin alınmamasına çalışılmalı ![]() YUMURTA Tüketme sıklığınıza göre yumurta almalısınız Üzerinde kan lekesiolan,kırık,çatlak yumurtalarda zehirlenme riski vardır Taze yumurtahafif değildir ve sallayınca sıvı sesi gelmez Akı ile sarısı birbirinekarışmayan yumurta tazedir ![]() TAZE FASULYE Canlı yeşil renkte üzerinde bereler olmamalı kılçıksız ve taneleride çok büyük olmamalı Tazeliğinide kırarakta deneyebilirsiniz![]() ISPANAK Taze ıspanağın kökleri kırmızıdır Ispanak çamursuz ve körpe olmalıyapraklarında haşere yenikleri olmamalı ve besin değerinin kaybolmaması için hemen tüketilmelidir ![]() PATATES Filizlenmiş ve yeşil olan patatesler sağlığa zararlı olduğundan bunları almamalıyız Püre yapmak için kabuğu kalın patatesleralmalı,kızartma için sarı patatesleri tercih etmeliyiz ![]() KEREVİZ Öncelikle sapı ezik ve çürümemiş, yaprakları sağlam olan kerevizleri tercih etmeliyiz Orta büyüklükte mümkünse lekesiz olmalı en önemlisidehafif olmamalıdır |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|