Patlıcanlı Sultan Kebabı Yemeği Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Sultan Kebabı Yemeği TarifiPatlıcanlı Sultan Kebabı yemeği Tarifi Malzemeler 600 gr bonfile 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet kuru soğan Tuz, karabiber 2 Adet lavaş ekmeği 2 Adet çekirdeksiz patlıcan 200 gr sarımsaklı süzme yoğurt Yarım su bardağı domates sosu 4 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığından az kırmızıbiber Hazırlanışı Bonfileleri dikine ince uzun dilimleyin Tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve kuru soğan suyu karışımı ile yarım saat marine edin Çöp şişlere rulo yayıp takın Lavaş ekmeklerini rulo şeklinde sarın Bıçakla 2 santim kalınlığında kesin Çöp şişlere rulo yapıp, takın Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun irice kıyarak tereyağında sote edin ve servis tabağına yayın Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Bu arada ekmekleri ve bonfileyi üzerlerine tereyağı sürerek ızgarada pişirin Ekmekleri şişleriyle birlikte yoğurdun üzerine yerleştirin Domates sosunu ekmeklerin üzerine gezdirin Etleri de koyduktan sonra servis yapın Patlıcanlı Sultan Kebabı yemeği tarifi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|