Biberli Pilav Tarifi, Biberli Pilav Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Pilav Tarifi, Biberli Pilav Nasıl YapılırBiberli Pilav Tarifi, Biberli Pilav nasıl yapılır Malzemeler 1 Adet soğan 1 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet kırmızıbiber 2 Adet dolmalık biber 2 Adet domates 1 Su bardağı pirinç Tuz 15 Su bardağı su Biberli Pilav Yapılışı Zeytinyağını tencerede kızdırın Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin Pilavın suyunu ayarlayın Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın Hafif lapa olarak servis yapınAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|