Kolay Basit Vejeteryan Yemek Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Basit Vejeteryan Yemek TarifiKolay Basit vejeteryan yemek tarifi Vejeteryanlar için Barbunyalı Tako yemeği malzemeleri : 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 bardak doğranmış brokoli 1 bardak dilimlenmiş soğan 1,5 bardak ince doğranmış dolma biberi 1 bardak doğranmış mantar 1 bardak doğranmış kestane mantarı 1/3 bardak pul biber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1/2 bardak domates suyu 1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış 2 yemek kaşığı limon suyu 400 gr barbunya 6 lavaş ekmeği 1,5 bardak kaşar 3 bardak doğranmış marul 3/4 bardak salça 6 yemek kaşığı yağsız krema Vejeteryanlar için Barbunyalı Tako yemeği Yapılışı Ve Hazırlanışı: Teflon tavada yağı kızdırın Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun Domates suyunu ilave edin, 2 dakika pişirip ateşten alın Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın Üzerlerine yarımşar bardak sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin Marul, salça ve kremayla servis yapın Vejeteryanlar için Zeytinyağlı kereviz malzemeleri 4 adet kereviz (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 1 su bardağı arpacık soğanı (Soyulmuş) 3 adet havuç (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 4 adet patates (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş) 1 çay bardağı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Un 1 adet limonun suyu ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) 1 tatlı kaşığı şeker Tuz Su Vejeteryanlar için Zeytinyağlı kereviz hazırlanışı ve yapılışı Kerevizleri parmak şeklinde kesip, soyduktan sonra suyun içine bırakın Soğanı, havucu ve patatesi suyun içine koyun ve tüm malzemeyi süzdürün Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sonra diğer sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirin Yağı, tuzu, limon suyunu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu ilave edin Üzerini bastıracak bir tabak, bir de kapak kapatıp kaynatın Daha sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin Soğuduktan sonra maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|