![]() |
Erenler Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erenler Çorbası YapılışıErenler çorbası Yapılışı Erenler çorbası Gerekli malzemeler Bir su bardağı nohut 10 su bardağı et suyu Bir su bardağı un İki yemek kaşığı sıvıyağ Yarım kilogram kemikli koyun eti Yeterince tuz ve kuru nane Yayla çorbası, Un çorbası, Tarhana çorbası, Patates çorbası, Pirinç çorbası, Yapılışı Bir gün önceden ıslatılan nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir Bir bardak unu yeterince tuz ve suyu ile birlikte katıca yoğrulur Bir topak yapılır, ince ev makarnasının açılmış olan yufka kalınlığında büyük bir yufka açılır, kesme şeker büyüklüğünde kareler bölünür ![]() Yapışmaması için üzerine yeterince un serpilir ve bir gazete üzerine bırakılır Yarım kilo kemikli et üç parçaya ayrılır Bir tencere on beş bardak su ilave edilir tuzu da katılır, kaynatılır kaynarken üzerine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alınır ve atılır Kapak kapatılarak iç hamur gibi oluncaya kadar pişirilir ![]() ![]() Etlerde kemiklerden ayrılır kemikleri attılar sadece etler alınır elle tetiklenir odayı bir kenara kaldırılır Süzülmüş olan et suyundan on su bardağı et suyu alınır İçine tiftilmiş olan etler atılır, kaynamaya başladığında kareler halindeki hamurlar, unları silkinerek içine atılır Hamurlar pişinceye kadar kaynatılır Kaynayıp ve pişmiş çorbaya, pişmiş nohut, iki kaşık tereyağı veya margarin ilave edilir İki dakika daha kaynatılır ardından ocaktan alınır, servis kaselerine çorba doldurulur ve üzerine kuru nane serpilir ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|