ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Erenler Çorbası Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936889)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:25 AM

Erenler Çorbası Yapılışı
 

Erenler çorbası Yapılışı

Erenler çorbası

Gerekli malzemeler

Bir su bardağı nohut

10 su bardağı et suyu

Bir su bardağı un

İki yemek kaşığı sıvıyağ

Yarım kilogram kemikli koyun eti

Yeterince tuz ve kuru nane

Yayla çorbası, Un çorbası, Tarhana çorbası, Patates çorbası, Pirinç çorbası,

Yapılışı

Bir gün önceden ıslatılan nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir

Bir bardak unu yeterince tuz ve suyu ile birlikte katıca yoğrulur

Bir topak yapılır, ince ev makarnasının açılmış olan yufka kalınlığında büyük bir yufka açılır,

kesme şeker büyüklüğünde kareler bölünür.

Yapışmaması için üzerine yeterince un serpilir ve bir gazete üzerine bırakılır

Yarım kilo kemikli et üç parçaya ayrılır

Bir tencere on beş bardak su ilave edilir tuzu da katılır, kaynatılır kaynarken üzerine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alınır ve atılır

Kapak kapatılarak iç hamur gibi oluncaya kadar pişirilir. Pişen etler tencereden çıkarıldıktan sonra suyu bir süzgeçte süzülür ve birazdan kullanılmak üzere kenara ayrılır.

Etlerde kemiklerden ayrılır kemikleri attılar sadece etler alınır elle tetiklenir odayı bir kenara kaldırılır

Süzülmüş olan et suyundan on su bardağı et suyu alınır

İçine tiftilmiş olan etler atılır, kaynamaya başladığında kareler halindeki hamurlar, unları silkinerek içine atılır

Hamurlar pişinceye kadar kaynatılır

Kaynayıp ve pişmiş çorbaya, pişmiş nohut, iki kaşık tereyağı veya margarin ilave edilir

İki dakika daha kaynatılır ardından ocaktan alınır, servis kaselerine çorba doldurulur ve üzerine kuru nane serpilir.

Afiyet olsun




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.