![]() |
Acılı Tayland Pilavı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Tayland Pilavı Yemek TarifiAcılı Tayland Pilavı MALZEMELER 250 gr uzun taneli pirinç (jasmin) 200 gr ![]() 1 büyük soğan 1 diş sarmısak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 domates 3 adet kuru kırmızı biber 250 gr taze soğan 3 yumurta Yarım demet maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın ![]() ![]() yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün ![]() veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave edin ![]() 5 dakika kadar kavurun ![]() iriliğinde doğrayın ![]() çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın ![]() Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın ![]() yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin ![]() Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın ![]() ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|