ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Acılı Tayland Pilavı Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=936652)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:38 PM

Acılı Tayland Pilavı Yemek Tarifi
 

Acılı Tayland Pilavı

MALZEMELER
250 gr uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gr.yağsız dana
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek
soğumaya bırakın. Dana etini kalem kalınlığında (yaklaşık 3-4 cm.) soğanı
yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün. Zeyinyağını büyükçe bir tencerede
veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri
ilave edin.Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce
5 dakika kadar
kavurun. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı
iriliğinde doğrayın.Acı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve
çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın.
Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın. 3
yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip
ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin.
Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın. Soğanları
ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.