Soğan Çorbasi - Fransız Mutfağı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Çorbasi - Fransız MutfağıSOĞAN ÇORBASI - Fransız Mutfagı Malzemeler : 1 kg kuru beyaz soğan 60 gr tereyağı 1,5 lt et suyu 2 çay kaşığı toz şeker 1 adet küçük ekmek 30 gr tereyağı 90 gr peynir Yapılışı : Önce soğanları doğrayın Daha sonra tereyağını bir kaba alın ve eritin Soğanları tuz ve karabiber ekleyerek kavurun Bu malzemeleri 20-25 dakika kısık ateşte pişirin Bu arada diğer bir kapta et suyu 20-30 dakika kaynasın Pembeleşen soğanların üzerine şeker serpin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin 10-15 dakikanın sonunda soğanlar kahverengi bir renk alacaklardır Yoğunlaşan et suyunu da ilave edip kısık ateşte 30 dakika daha pişirin Eklerimizi hazırlamak için önce fırını 180 derecede ısıtın Tereyağını eritin Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine erittiğiniz tereyağını fırça yardımıyla sürün ve fırında 8-10 dakika kızartın Çorbayı kaselere doldurun ve ortalarına fırında kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerini koyun Peyniri rendeleyip ekmeklerin üzerine serpin Çorba kaselerini peynirler eriyinceye kadar ızgarada bekletin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|