![]() |
Afyon Usulü Aşure Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyon Usulü Aşure Nasıl YapılırAfyon usulü Aşure nasıl yapılır ![]() Malzemeler 500 gr ![]() 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 çay bardağı kuş üzümü 1 fincan ceviz 1 fincan fındık 1 fincan fıstık 2 litre su 2 su bardağı pekmez 500 gr ![]() 1 tatlı kaşığı susam Yapılışı Göcelik buğday, nohut, kuru fasulye bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır ![]() Diğer gün bunların suları süzülür ![]() Ayrı tencerelerde üzerlerine su eklenerek pişirilir ![]() Üzüm de biraz su ile pişirilir ![]() Hepsi yumuşadıktan sonra büyük bir tencerenin içine önce buğday konur ![]() Bol su ile tekrar ocağa konur ![]() Bunun üzerine nohut, fasulye ve üzüm eklenir ![]() Bunlar karıştırılır ![]() Üzerine pekmez ve şeker ilave edilerek tekrar pişirilir ![]() Piştikten sonra dövülmemiş ceviz, fındık ve fıstık katılır ![]() Susam da ekilir ![]() Hepsi karıştırılır ![]() Servis kaselerine boşaltılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|