ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Afyon Usulü Aşure Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=935938)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:50 PM

Afyon Usulü Aşure Nasıl Yapılır
 

Afyon usulü Aşure nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

500 gr. göcelik buğday (çekilmemiş buğday)

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

1 çay bardağı kuş üzümü

1 fincan ceviz

1 fincan fındık

1 fincan fıstık

2 litre su

2 su bardağı pekmez

500 gr. toz şeker

1 tatlı kaşığı susam

Yapılışı

Göcelik buğday, nohut, kuru fasulye bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır.

Diğer gün bunların suları süzülür.

Ayrı tencerelerde üzerlerine su eklenerek pişirilir.

Üzüm de biraz su ile pişirilir.

Hepsi yumuşadıktan sonra büyük bir tencerenin içine önce buğday konur.

Bol su ile tekrar ocağa konur.

Bunun üzerine nohut, fasulye ve üzüm eklenir.

Bunlar karıştırılır.

Üzerine pekmez ve şeker ilave edilerek tekrar pişirilir.

Piştikten sonra dövülmemiş ceviz, fındık ve fıstık katılır.

Susam da ekilir.

Hepsi karıştırılır.

Servis kaselerine boşaltılır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.