Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, fıstıklı, tarator, yapılır

Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır




Fıstıklı Veya Bademli Tarator Nasıl Yapılır

Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın

Malzemeler

50 gram beyaz dolma fıstığı,

1 dilim bayat ekmek (100 gram),

3 yemek kaşığı zeytinyağı,

3 yemek kaşığı limon suyu,

2 diş sarmısak,

tuz

Bademleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın Sarmısağı biraz tuz ile ezin Fıstık ve ekmek içini tahta kaşıkla devamlı karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin Karıştırmaya devam ederek limon suyu, sarmısak ve tuzu ekleyinTaratoru bademli yapmak isterseniz önce bademleri bir süre kaynatın sonra soğutup kabuklarını soyun ve havanda dövün



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.