|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ekmekpasta, hamur, işleri, keten, tarifleri, tohumlu |
![]() |
Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri3/4 - 2 bardak un 1/4 bardak kepekli un 1 paket (7gr) aktif kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bardak süt (1 çay bardağı) 1/4 bardak su 3 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı tereyağ 1 büyük yumurta 1/4 bardak keten tohumu üzerine sürmek için: 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ Yapılışı: Büyük bir kapta 1 bardak un, kepekli unun hepsini, mayayı ve tuzu karıştırın ![]() Süt, su, bal ve tereyağı ısıtın, 50C civarına gelince ocaktan alın ve unlu karışıma yavaş yavaş ekleyin Elektrikli karıştırıcınızda 2dk, orta ayarda karıştırın ![]() Yumurta, keten tohumu ve yarım bardak unu da ekleyip 2dk daha karıştırıcının yüksek hızıyla karıştırın Hafif unlanmış bir yere alıp, elastik bir hal alana kadar (8 - 10dk) yoğurun ![]() Hamuru 20cmx30cm boyutunda bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 30 - 35dk pişirin ![]() ![]() Afiyet olsun! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keten Tohumlu Ekmek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKIYMALI AÇMA BÖREK Malzemeler 1 yumurta 1 'er çay bardağı ayçiçeği yağı ve yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu 4 su bardağı un İç harç için 3 soğan 250 gram kıyma 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Tuz, karabiber KIYMALI AÇMA BÖREK TARİFİ Hamur açmak için 3'er yemek kaşığı un ve buğday nişastası Hamur aralarını yağlamak için 100 gram tereyağı Yumurta, yağ, yoğurt, tuz, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|