Böğürtlenli Rulo Pasta Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Rulo Pasta TarifiBöğürtlenli Rulo Pasta Tarifi Malzemeler 250 gr tozşeker 4 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Adet limon 1 Çay bardağı dövülmüş badem 1 Paket krema 300 gr böğürtlen 2 Çorba kaşığı tozşeker (ayrıca) 2 Çorba kaşığı pudra şekeri Tuz Hazırlanışı Bir kapta 1 adet yumurtanın sarısı ve şekerin yarısını krema kıvamına gelene dek çırpın Yumurta aklarını bir çimdik tuzla birlikte katı kar haline gelene dek çırpın Kalan şekeri de ilave edin ve yumurta sarılarını ekleyin Un ve limon kabuğu rendesini ilave edin Fırın tepsisini yağlayın Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın ve yağlayın Hamuru yaklaşık 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın Üzerine dövülmüş bademi dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik 15 dakika pişirin Hamuru fırından çıkarıp, nemli bir mutfak bezinin üzerine alın Hemen rulo yapın ve soğumaya bırakın Kremayı 2 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın Böğürtlenleri ilave edin Bu karışımı rulo yaptığınız hamurun hamuru açıp, üzerine yayın Tekrar rulo şeklinde sarın Dilimleyip, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|