![]() |
Karaman Usülü Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karaman Usülü Kebabı TarifiKaraman Usülü Kebabı Tarifi Malzemeler But tarafından 1 ![]() 1 Adet iri soğan 1 Diş sarımsak 1 Demet maydanoz 3 Adet defne yaprağı Yarım su bardağı üzüm sirkesi 4-5 Adet tane karabiber 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar et suyu 1 Sap kereviz yaprağı 1 Adet körpe havuç Yeteri kadar tuz 1 Çorba kaşığı domates salçası Hazırlanışı Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin ![]() Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın ![]() Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün ![]() Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin ![]() Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun ![]() Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin ![]() Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun ![]() Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün ![]() Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün ![]() Yemeği hafif ateşte pişirin ![]() Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin ![]() Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin ![]() Kalan salçayı süzgeçten geçirin ![]() Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın ![]() Yemeğin üstüne döküp, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|