![]() |
Karaman Usülü Kebabı Tarifi
Karaman Usülü Kebabı Tarifi Malzemeler But tarafından 1.5 kilo et 1 Adet iri soğan 1 Diş sarımsak 1 Demet maydanoz 3 Adet defne yaprağı Yarım su bardağı üzüm sirkesi 4-5 Adet tane karabiber 4 Çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar et suyu 1 Sap kereviz yaprağı 1 Adet körpe havuç Yeteri kadar tuz 1 Çorba kaşığı domates salçası Hazırlanışı Bir tabağa kereviz ve defne yapraklarıyla karabiber tanelerini ve kıyılmış maydanozu serpin. Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın. Sirkeyi döktükten sonra etin üstüne ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün. Bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin. Domates salçasını bir çorba kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun. Zeytinyağı ısınınca et parçalarını terbiyesinden çıkarıp, tencereye ekleyin. Eti karıştırarak pembeleşene dek kavurun. Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün. Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapağını örtün. Yemeği hafif ateşte pişirin. Et iyice pişince delikli kepçe ile çıkarıp, servis tabağına yerleştirin. Havucu dilim dilim kesip, tabağın çevresini bu dilimlerle süsleyin. Kalan salçayı süzgeçten geçirin. Fazla suluysa birkaç dakika kaynatıp, koyulaştırın. Yemeğin üstüne döküp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.