Hayir Çorbasi - Kahmi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayir Çorbasi - Kahmi - Adana Yöresi Yemek TarifleriHAYIR ÇORBASI - KAHMİ MALZEME: Dövme 1/2 kg Tuz Yeterince Gerdan eti 1/2 kg Kimyon Karabiber Nohut 1 su bardağı Yağ Yeterince YAPILIŞI: Bir gece önceden suda ıslatılan dövme ve nohut etle birlikte ateşe atılır Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır Yemeğin suyu eksildikçe üzerine kaynar su eklenir Et kemikten ayrılıp, yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip, baharat serpilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|