Pancar (Karalahana) Diblesi Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar (Karalahana) Diblesi Nasıl YapılırPancar (Karalahana) Diblesi Nasıl Yapılır Malzemeler : l bağ karalahana, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağ, 4 adet soğan, yarım kaşık tuz, l adet acı biber, Hazırlanışı: Yıkanmış karalahanalar iyice ince kıyılır Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğan konur Üst kısmına lahana yayılarak tuzlanır ve ağzı kapatılarak ateşe oturtulur Pişmeye yüz tutunca karıştırılır ve üzerine kızdırılmış yağda biber ilave edilir Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakı*lır Sonra tekrar karıştırılarak sofraya çıkarılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|