![]() |
Pancar (Karalahana) Diblesi Nasıl Yapılır
Pancar (Karalahana) Diblesi Nasıl Yapılır http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler : l bağ karalahana, 2 su bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağ, 4 adet soğan, yarım kaşık tuz, l adet acı biber, Hazırlanışı: Yıkanmış karalahanalar iyice ince kıyılır. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğan konur. Üst kısmına lahana yayılarak tuzlanır ve ağzı kapatılarak ateşe oturtulur. Pişmeye yüz tutunca karıştırılır ve üzerine kızdırılmış yağda biber ilave edilir. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakı*lır. Sonra tekrar karıştırılarak sofraya çıkarılır.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.