Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, sarma, tarifi, yaprak

İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi




İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler

• 1 komposto kösesi iç bakla

• 1 kase pirinç

• 3 adet soğan

• 1 kahve fincanı yağ

• 3 dal taze nane

• 1/2 demet dereotu

• 250 gr asma yaprağı

• 1 kesme şeker

• 1 adet limon suyu

İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi

1 Baklayı haşlayın Kabuklarını soyun Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin

2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin

3 Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın

4 Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin Limon suyunu üzerinde gezdirin Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.