![]() |
İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi
İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi Malzemeler • 1 komposto kösesi iç bakla • 1 kase pirinç • 3 adet soğan • 1 kahve fincanı yağ • 3 dal taze nane • 1/2 demet dereotu • 250 gr. asma yaprağı • 1 kesme şeker • 1 adet limon suyu İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi 1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin. 2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. 3 Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın. 4 Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.