Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir? |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir?Etli Bakla 500 gr bakla, yikanmis, iki ucu ve kenarlari temizlenmis, 2 cm uzunlugunda dogranmis 150-200 gr kuzu eti, kus basi dogranmis 1 orta boy sogan, kucuk dogranmis 4-5 yk sizma zeytinyag 1 yk tereyag 1 yk dolusu biber salcasi, aci veya tatli 1 + 1 1/2 kap sicak su Tuz Sarımsaklı Yogurt: 1/2 kap yogurt 1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus 2 yk dere otu, kucuk dogranmis Once kuzu etini kendi suyu ile pisirin Sonra sogan, tereyag ve zeytinyagi ilave edip bir kac dakika sote edin 1 kap sicak su ile, etleri yumusayana kadar kisik ateste pisirin Uzerine biber salcasi ve baklalari ekleyin Aralarda karistirarak baklalarin rengi sarimsi olana kadar sote etmeye devam edin 1 1/2 kap sicak suyu ve tuzu ilave edin Tencerenin kapagini yarim kapatin, ortanin altindaki isida 25-30 dakika pisirin Gerekirse arada biraz daha sicak su ilave edebilirsiniz Uzerine Sarımsaklı Yogurt koyarak servis yapin 2-3 kisilik |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|