ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930959)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:25 PM

Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir?
 

Etli Bakla

500 gr bakla, yikanmis, iki ucu ve kenarlari temizlenmis, 2 cm

uzunlugunda dogranmis

150-200 gr. kuzu eti, kus basi dogranmis

1 orta boy sogan, kucuk dogranmis

4-5 yk sizma zeytinyag

1 yk tereyag

1 yk dolusu biber salcasi, aci veya tatli

1 + 1 1/2 kap sicak su

Tuz

Sarımsaklı Yogurt:

1/2 kap yogurt

1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus

2 yk dere otu, kucuk dogranmis

Once kuzu etini kendi suyu ile pisirin. Sonra sogan, tereyag ve zeytinyagi ilave edip bir kac dakika sote edin. 1 kap sicak su ile, etleri yumusayana kadar kisik ateste pisirin.

Uzerine biber salcasi ve baklalari ekleyin. Aralarda karistirarak baklalarin rengi sarimsi olana kadar sote etmeye devam edin. 1 1/2 kap sicak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapagini yarim kapatin, ortanin altindaki isida 25-30 dakika pisirin. Gerekirse arada biraz daha sicak su ilave edebilirsiniz.

Uzerine Sarımsaklı Yogurt koyarak servis yapin.

2-3 kisilik




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.