![]() |
Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir?
Etli Bakla 500 gr bakla, yikanmis, iki ucu ve kenarlari temizlenmis, 2 cm uzunlugunda dogranmis 150-200 gr. kuzu eti, kus basi dogranmis 1 orta boy sogan, kucuk dogranmis 4-5 yk sizma zeytinyag 1 yk tereyag 1 yk dolusu biber salcasi, aci veya tatli 1 + 1 1/2 kap sicak su Tuz Sarımsaklı Yogurt: 1/2 kap yogurt 1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus 2 yk dere otu, kucuk dogranmis Once kuzu etini kendi suyu ile pisirin. Sonra sogan, tereyag ve zeytinyagi ilave edip bir kac dakika sote edin. 1 kap sicak su ile, etleri yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Uzerine biber salcasi ve baklalari ekleyin. Aralarda karistirarak baklalarin rengi sarimsi olana kadar sote etmeye devam edin. 1 1/2 kap sicak suyu ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapagini yarim kapatin, ortanin altindaki isida 25-30 dakika pisirin. Gerekirse arada biraz daha sicak su ilave edebilirsiniz. Uzerine Sarımsaklı Yogurt koyarak servis yapin. 2-3 kisilik |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.