Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağrı Usulü Haşıl Nasıl YapılırAğrı usulü Haşıl nasıl yapılır Gerekli Malzemeler 4 adet temizlenip haşlanmış kaz ayağı 4 adet haşlanmış kaz dili 4 adet temizlenip haşlanmış kaz kafası 1 su bardağı yarma yeterince su eti ayıklanmış kaz kemikleri Tuz Soğan 1 yemek kaşığı tereyağı Tarifi Kaz kemiklerini tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yüksek ateşte iyice kaynatın Kaynayan suyu bir süzgeç yardımıyla süzüp kemikleri sudan ayıklayın Başka bir tencere içinde tereyağını eritin içine ince kıyılmış soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar kavrulduktan sonra içine bir su bardağı yarmayı koyup karıştırın Hazırladığınız bu karışımın içine kemiklerini ayıkladığınız suyu boşaltın ve yarmalar iyice pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın Yemek pişerken içerisine kaz ayakları, dilleri ve kafalarını da ekleyin Yemeğin suyu tam olarak çekmeden ocaktan alın ve ayran eşliğinde servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|