ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930648)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:16 PM

Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır
 

Ağrı usulü Haşıl nasıl yapılır

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Gerekli Malzemeler

4 adet temizlenip haşlanmış kaz ayağı

4 adet haşlanmış kaz dili

4 adet temizlenip haşlanmış kaz kafası

1 su bardağı yarma

yeterince su

eti ayıklanmış kaz kemikleri

Tuz

Soğan

1 yemek kaşığı tereyağı.

Tarifi

Kaz kemiklerini tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yüksek ateşte iyice kaynatın.

Kaynayan suyu bir süzgeç yardımıyla süzüp kemikleri sudan ayıklayın.

Başka bir tencere içinde tereyağını eritin içine ince kıyılmış soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar kavrulduktan sonra içine bir su bardağı yarmayı koyup karıştırın.

Hazırladığınız bu karışımın içine kemiklerini ayıkladığınız suyu boşaltın ve yarmalar iyice pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın. Yemek pişerken içerisine kaz ayakları, dilleri ve kafalarını da ekleyin.

Yemeğin suyu tam olarak çekmeden ocaktan alın ve ayran eşliğinde servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.