Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği TarifiTürk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi Malzemeler • 1 çay bardağı kuru börülce • 1 adet kuru soğan • 1 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 5 su bardağı et suyu • 1 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz • Pulbiber • ½ demet maydanoz Yapılışı 1 Börülceyi 1 gece önceden suda bekletin 2 Suda bekleyen börülceyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün 3 Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın 4 Domatesleri de soyup küp şeklinde doğrayın 5 Tavaya sıvıyağ ekleyin ve soğanları bu yağda kavurun 6 Üzerine salça ilave edip kavurmaya devam edin 7 Domatesleride ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra tuzunu ve pulbiberini atıp tatlandırın 8 Börülceleri de et suyu ile birlikte ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın 9 Piştikten sonra servis tabaklarına alın ve maydanozla süsleyerek servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|