Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği TarifiTürk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi ![]() Malzemeler • 1 çay bardağı kuru börülce • 1 adet kuru soğan • 1 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 5 su bardağı et suyu • 1 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz • Pulbiber • ½ demet maydanoz Yapılışı 1 Börülceyi 1 gece önceden suda bekletin![]() 2 Suda bekleyen börülceyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün![]() 3 Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın 4 Domatesleri de soyup küp şeklinde doğrayın 5 Tavaya sıvıyağ ekleyin ve soğanları bu yağda kavurun![]() 6 Üzerine salça ilave edip kavurmaya devam edin 7 Domatesleride ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra tuzunu ve pulbiberini atıp tatlandırın![]() 8 Börülceleri de et suyu ile birlikte ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın![]() 9 Piştikten sonra servis tabaklarına alın ve maydanozla süsleyerek servis edin![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|