![]() |
Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi
Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler • 1 çay bardağı kuru börülce • 1 adet kuru soğan • 1 adet domates • 1 yemek kaşığı domates salçası • 5 su bardağı et suyu • 1 yemek kaşığı sıvıyağ • Tuz • Pulbiber • ½ demet maydanoz Yapılışı 1. Börülceyi 1 gece önceden suda bekletin. 2. Suda bekleyen börülceyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. 3. Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın. 4. Domatesleri de soyup küp şeklinde doğrayın. 5. Tavaya sıvıyağ ekleyin ve soğanları bu yağda kavurun. 6. Üzerine salça ilave edip kavurmaya devam edin. 7. Domatesleride ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra tuzunu ve pulbiberini atıp tatlandırın. 8. Börülceleri de et suyu ile birlikte ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. 9. Piştikten sonra servis tabaklarına alın ve maydanozla süsleyerek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.