Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, karalahana, türk, usülü, yapılır

Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır




Türk Usülü Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır



Malzemeler:
• 1 demet kara lahana
• 1 su bardağı barbunya fasulye
• 1 su bardağı yarma mısır
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı iç yağı
• 1çay bardağı sıvı yağ
• Pulbiber
• Tuz

Yapılışı:
1 Karalahanalar, çok ince olmayacak şekilde kıyılır
2 Sapları tencerenin altına dizlir ve kıyılan diğer lahanalar eklenir Üzerleri kapanacak kadar su konarak bir taşım haşlanır
3 Başka bir tencerede daha önceden ıslatılmıs barbunya bir taşım haşlanır ve suyu süzülür
4 Sıvıyağ, pulbiber, salça ve içyağı kavrulur
5 Barbunya ve yarma mısır ilave edilir (Ben yarma mısır bulamadığım için, elimdeki superfresh dondurulmus mısırı kullandım )
6 Haşlanmıs karalahana ilave edilir ve tuz ilave edilerek karıştırılır
7 Malzemelerin üzerine çıkacak şekilde su ilave edilir ve 30 dakika kadar tüm malzemeler pişene kadar haşlanarak pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.