Çiğ Börek - Eskişehir'den Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğ Börek - Eskişehir'den Yemek TarifleriÇiğ Börek 250 gr orta yağlı kıyma 250 gr un 1 adet orta boy kuru soğan 1 yumurta 200 gr yağ 1 çorba kaşığı domates salçası kızarmak için sıvıyağ karabiber tuz Börek içi hazırlanışı: Bir kuru soğanı kıymanın içine doğrayın Az sulandırılmış salça ve su koyarak kaynatın Ateşin üzerinden indirdikten sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin Hamurun hazırlanması: Bir hamur tahtasının üzerine 250 gr unu eleyin Yumurta ve tuz ilave edip ılık su ile yumuşak hamur yapın Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp nemli bir bezin altında 15 dakika kadar dinlendirin Hamurları tabak büyüklüğünde açıp içine harcı yarısına kadar koyup diğer yarısını üzerine kapatın Kızgın yağda kızartarak sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|