Çiğ Börek - Eskişehir'den Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek - Eskişehir'den Yemek Tarifleri




Çiğ Börek

250 gr orta yağlı kıyma

250 gr un

1 adet orta boy kuru soğan

1 yumurta

200 gr yağ

1 çorba kaşığı domates salçası

kızarmak için sıvıyağ

karabiber

tuz

Börek içi hazırlanışı:

Bir kuru soğanı kıymanın içine doğrayın Az sulandırılmış salça ve su koyarak kaynatın Ateşin üzerinden indirdikten sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin

Hamurun hazırlanması:

Bir hamur tahtasının üzerine 250 gr unu eleyin Yumurta ve tuz ilave edip ılık su ile yumuşak hamur yapın Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp nemli bir bezin altında 15 dakika kadar dinlendirin Hamurları tabak büyüklüğünde açıp içine harcı yarısına kadar koyup diğer yarısını üzerine kapatın Kızgın yağda kızartarak sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.