İspanaklı Volovan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı VolovanMALZEMELER: 8 Yaprak Milföy Hamuru 500 gr Ispanak ( sadece yaprak kısımları ) 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz tuz, karabiber Yarım su bardağı kaşar peyniri ( rendelenmiş) 1 yumurta sarısı ![]() YAPILIŞI: 1) Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın Soğan ve Sarmısaklarınızı kıyın![]() 2) Milföy hamurlarınızı tezgahın üzerine yerleştirin ![]() 3) Bir bardak ( su bardağı ) yardımı ile 8 tane yuvarlak çıkartın 4 tanesinden de daha küçük bir bardak yardımıyla ( çay bardağı olabilir ) yuvarlak ama içi boş hamurlar elde edin![]() 4) Büyük hamurların üzerine içi boş hamurları yerleştirin hamurun fazla kabarmaması için boşluktaki hamurların bir kaç yerine çatalla delikler açın![]() 5) Volovan hamurları yağlı kagıda yerleştirin Önceden ısıtılmış 200-220 dereceli ayarlı fırında hafif kızarana kadar pişirin![]() 6) Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun ![]() 7) Ispanakları ekleyip bir kaç dakika kavurun, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla tatlandırın Bir kaç dakika sonra ocaktan alın Kenarda soğumaya bırakın![]() 8) Fırında pişmiş volovanların ortasındaki boşluklara ıspanaklı karışımı paylaştırın Üzerine kaşar peyniri serpin Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün![]() 9) 180 dereceli fırında peynirler eriyıp kızarana kadar bekletin Fırından alın Sıcak ya da ılık servis edin![]() AFİYET OLSUN |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|